Οι Bono, Ματ Ντέιμον, Μπεν Άφλεκ, Γουίλ Φέρελ, Μόργκαν Φρίμαν και ο Βενσάν Κασέλ συμμετέχουν σε ένα βίντεο με το οποίο ζητούν να υπάρξει μια πιο σθεναρή απάντηση για την καταπολέμηση της επιδημίας του ιού Έμπολα στη δυτική Αφρική.

Στο βίντεο αυτό, που ανέβηκε σήμερα στο Διαδίκτυο, οι σταρ παραμένουν σιωπηλοί και κοιτούν την κάμερα για να δείξουν ότι εξακολουθούν να περιμένουν από τους παγκόσμιους ηγέτες να αντιμετωπίσουν την επιδημία, από την οποία έχουν πεθάνει περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι, κυρίως στη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε.

Στη συνέχεια εμφανίζεται το μήνυμα: «Περιμέναμε πολύ καιρό προτού δράσουμε. Ας αφήσουμε τα ωραία λόγια. Έχει έρθει ο καιρός να δράσουμε».

Την εκστρατεία αυτή ξεκίνησε η οργάνωση αρωγής One Campaign, την οποία έχει ιδρύσει ο τραγουδιστής του συγκροτήματος U2 Μπόνο.

Στο βίντεο συμμετέχουν επίσης οι Αφρικανοί μουσικοί Φάλι Ιπούπα από το ΛΔ Κονγκό και Φέμι Κούτι από τη Νιγηρία, η Ανζελίκ Κιντζό από το Μπενίν, αλλά και οι γιατροί από τη Λιβερία Τζ. Σόκα Μόζες και Λουίζ Γκαγέ.