Ένα νεαρό ζευγάρι από τον Καναδά που ζούσε τη μεγάλη ζωή ήταν καταζητούμενοι για φόνο.

Και τώρα, έπειτα από μήνες διεθνούς ανθρωποκυνηγητού, οι δυο τους συνελήφθησαν στην Ουγγαρία, δίνοντας ένα τέλος σε μια υπόθεση που χαρακτηρίστηκε ως «σύγχρονοι Μπόνι και Κλάιντ».

Σύγχρονοι Μπόνι και Κλάιντ: Διεθνές ανθρωποκυνηγητό για νεαρό ζευγάρι κακοποιών

Η 25χρονη Yun Lu Li και ο 28χρονος σύντροφός της Oliver Karafa διέφυγαν στην Ουγγαρία μετά το ανατριχιαστικό περιστατικό του Φεβρουαρίου, που άφησε έναν άντρα νεκρό και μια εγκυμονούσα να χαροπαλεύει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CBC, το ζευγάρι που ζούσε σαν να ήταν μέλη του διεθνούς τζετ σετ πέρασαν από πολλές χώρες, ώστε να χάσουν τα ίχνη τους οι διωκτικές αρχές. Τους εντόπισαν ωστόσο το Σάββατο στη Βουδαπέστη.

«Ήταν ένα πραγματικό ταξίδι, που είχε πολλά σκαμπανεβάσματα και πολλές νέες πληροφορίες που οδήγησαν στη σύλληψη», δήλωσε ο καναδός αστυνομικός Jim Callender.

Οι δυο τους είχαν σκοτώσει στις 28 Φεβρουαρίου στο Οντάριο τον 28χρονο Tyler Pratt, μέσα στο σπίτι του, απέτυχαν όμως να σκοτώσουν και την 26χρονη και εγκυμονούσα αρραβωνιαστικιά του.

Η κοπέλα πέρασε καιρό στο νοσοκομείο και έχασε δυστυχώς το μωρό της από τα τραύματα που υπέστη.

Η αστυνομία δήλωσε πως τα δύο ζευγάρια ήταν «συνεργάτες», χωρίς να ξεκαθαρίσει πάντως τη σχέση τους ή τα κίνητρα της θανάσιμης επίθεσης.

Η Li είναι influencer των κοινωνικών μέσων και κόρη της προβεβλημένης επιχειρηματία του Τορόντο, Winnie Liao. «Είμαστε βαθύτατα σοκαρισμένοι, προβληματισμένοι και μπερδεμένοι για την εμπλοκή της Lucy σε αυτό το δυστυχές γεγονός», είπε η οικογένειά της σε γραπτή δήλωση.

Ο Karafa κατάγεται από τη Σλοβακία, μία από τις χώρες που πέρασαν στο μακρύ οδοιπορικό τους για να αποφύγουν τη σύλληψη. Είχε περάσει 5 χρόνια στη φυλακή, όταν καταδικάστηκε το 2014 για τον ρόλο του σε ένα τροχαίο που στέρησε τη ζωή σε έναν 24χρονο άντρα.

Στο ζευγάρι απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και περιμένουν τώρα την έκδοσή τους στον Καναδά…