Η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ, διεύρυνε το προβάδισμά της στην πρόθεση ψήφου σε έναν πιθανό δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, έναντι της βασικής της αντιπάλου, Μαρίνα Σίλβα, δείχνει νέα δημοσκόπηση η οποία δημοσιεύτηκε την Παρασκευή. Ο πρώτος γύρος των εκλογών είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 5 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας Datafolha, η Ρούσεφ συγκεντρώνει το 47% της πρόθεσης ψήφου σε σύγκριση με το 43% της Σίλβα. Η δημοσκόπηση δημοσιοποιήθηκε από την ειδησεογραφική υπηρεσία TV Folha.

Το χάσμα μεταξύ των δύο υποψηφίων έχει διευρυνθεί κατά 4 μονάδες σε σύγκριση με προηγούμενη δημοσκόπηση που είχε δοθεί στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα, βάσει της οποίας η Ρούσεφ κατείχε το 46% ενώ η Σίλβα το 43%.

Από την δική του πλευρά, ο Σοσιαλδημοκράτης γερουσιαστής Αέσιου Νέβες, καταλαμβάνει την τρίτη θέση συγκεντρώνοντας το 18% των προθέσεων ψήφου.

Εάν κανένας από τους υποψήφιους δεν καταφέρει να συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία στον πρώτο γύρο των εκλογών, θα διεξαχθεί και δεύτερος γύρος τρεις εβδομάδες αργότερα μεταξύ των δύο επικρατέστερων υποψηφίων. Η δημοσκόπηση της Datafolha έγινε την 25η και 26η Σεπτεμβρίου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 11.424 ψηφοφόρων.