Η Wall Street έχει μια νέα τραγωδία να διηγείται, μια όπως όλα δείχνουν αυτοκτονία ενός μεγαλοεπενδυτή μετά την κατάρρευση της αυτοκρατορίας του.

Ο επενδυτής μπήκε στο γραφείο του στο Μανχάταν το μεσημέρι της Δευτέρας και πήδηξε από τον 10ο όροφο, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά.

Ο Charles de Vaulx ηγούνταν για σειρά ετών στην International Value Advisers, μια επενδυτική φίρμα που ιδρύθηκε πριν από 14 χρόνια και την είχε μετατρέψει σε έναν κολοσσό διαχείρισης κεφαλαίων 20 δισ. δολαρίων.

Η εταιρία ρευστοποιήθηκε ωστόσο αναπάντεχα τον προηγούμενο μήνα και ο μαροκινής καταγωγής επενδυτής έχασε τμήμα της εκλεκτής του πελατείας. Όσοι τον γνώριζαν, λένε πως ήταν η τελευταία πράξη στο δράμα ενός ανθρώπου που είχε συνδέσει άρρηκτα τη ζωή του με την εταιρία του.

«Πρόκειται για σεξπιρική τραγωδία σε όλα τα επίπεδα», λέει στη New York Post πηγή πολύ κοντά στον αυτόχειρα, «ο Charles ήταν ένας πολύ περίπλοκος άνθρωπος με μεγάλες δόσεις ύβρης, ο οποίος ένιωσε πως απέτυχε στην αποστολή του της καλής επενδυτικής και έχασε το κίνητρο για ζωή».

Έναν μήνα νωρίτερα, η IVA είχε ρευστοποιηθεί, βιώνοντας έναν χρόνο μεγάλων περιπετειών μετά την αποχώρηση του συνεργάτη του de Vaulx, επίσης γνωστού χρηματιστή Chuck de Lardemelle.

Οι επενδυτές άρχισαν να αποσύρουν μαζικά τα λεφτά τους από την IVA, καθώς το επενδυτικό μοντέλο του Vaulx χτυπήθηκε αλύπητα από την πανδημία.

Η ρευστοποίηση προβλημάτισε ωστόσο τους παράγοντες της αγοράς, καθώς ο de Vaulx είχε ακόμα μεγάλους και πιστούς πελάτες.

Η IVA των 40 υπαλλήλων ήταν κάποτε ένα από τα πιο υποσχόμενα funds των ΗΠΑ. Ο de Vaulx τη λειτουργούσε με σιδηρά πειθαρχία στις εντολές του.

Άνθρωποι κοντά στον εκλιπόντα αποκαλύπτουν πως παρά το γεγονός ότι είχε αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια στον προσωπικό του λογαριασμό, πήρε πολύ βαριά το γεγονός ότι οι πελάτες τού γύρισαν την πλάτη.
Άφησε πίσω του γυναίκα και δύο παιδιά…