Το φετινό μήνυμα της Βασίλισσας Ελισάβετ για τα γενέθλιά της ήταν αφιερωμένο εξολοκλήρου στον εκλιπόντα σύζυγό της, Φίλιππο. Η μονάρχης κλείνει σήμερα τα 95 της χρόνια και, όπως είναι εύλογο, είναι συντετριμμένη από τον χαμό του επί 73 χρόνια άντρα της.

Έγραψε λοιπόν συγκεκριμένα: «Έλαβα επί τη ευκαιρία των 95ων γενεθλίων μου σήμερα πολλά μηνύματα με ευχές γεγονός που εκτιμώ αφάνταστα. Την ώρα που ως οικογένεια περνάμε περίοδο μεγάλης θλίψης, είναι παρηγοριά για εμάς να βλέπουμε και να ακούμε τα αφιερώματα στον σύζυγό μου τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Κοινοπολιτεία όπως και σε όλο τον κόσμο. Η οικογένειά μου και εγώ θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την συμπαράσταση και την καλοσύνη που μας δείξατε τις τελευταίες ημέρες. Συγκινηθήκαμε βαθιά και αυτό μας θυμίζει πόσο μεγάλη επιρροή είχε ασκήσει ο Φίλιππος σε αμέτρητους ανθρώπους σε όλη του την ζωή».

Για τα γενέθλια της Βασίλισσας δεν θα υπάρξουν δημόσιοι εορτασμοί καθώς έχουν περάσει μερικές μόνο μερικές ημέρες από την κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος, τον οποίο η Ελισάβετ παντρεύτηκε το 1947, πέθανε στις 9 Απριλίου σε ηλικία 99 ετών. Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας απέτισαν ύστατο φόρο τιμής στον πατριάρχη της οικογένειας στην κηδεία που έγινε το Σάββατο στο κάστρο του Γουίνδσορ.

Δείτε το μήνυμα της Ελισάβετ:

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.