Η Loretta Harmes δεν έχει φάει τίποτα εδώ και 6 χρόνια, αυτό βέβαια δεν την έχει σταματήσει από το να ασχολείται επαγγελματικά με την κουζίνα.

Ήταν το 2015 όταν η 23χρονη Loretta ζούσε με υγροποιημένα γεύματα εδώ και χρόνια. Σπανίως καθόταν στο τραπέζι να φάει με την οικογένειά της. Μόνο που τώρα δεν μπορούσε να καταπιεί τίποτα.

Κάθε μπουκιά που βάζει στον οργανισμό της έχει αρνητικές συνέπειες για την ίδια, όπως πόνο. Αλλά και το γεγονός ότι δεν μπορεί να πάει στην τουαλέτα για βδομάδες, ακόμα και μήνες.

Έπειτα από χρόνια χωρίς διάγνωση, πλέον ξέρει από τι πάσχει και δεν μπορεί να βάλει μπουκιά στο στόμα της. Παρά το γεγονός ότι η ίδια μαγειρεύει από τα 11 της.

Στα 15 της διαγνώστηκε με ανορεξία, μια κατάσταση που πήρε ωστόσο τέλος σε λιγότερο από έναν χρόνο. Συνέχισε όμως να έχει προβλήματα στο πεπτικό σύστημα.

Από τα 19 της η κατάσταση επιδεινώθηκε, άρχισε να χάνει γρήγορα βάρος και κανείς δεν ήξερε τον λόγο. Υπέθεσαν μια σειρά από ψυχολογικές διαταραχές ή ακόμα και ψυχιατρικές νόσους.

Η ίδια έχει κάνει αρκετές απόπειρες αυτοκτονίας, από την απόγνωση και τον χρόνιο πόνο στο στομάχι.

Η κοπέλα πάσχει από το σύνδρομο Ehlers-Danlos (hEDS), μια γενετική διαταραχή που εκδηλώνεται με διάφορους τρόπους. Στη Λορέτα έχει κάνει το στομάχι της να παραλύσει μερικώς, μη μπορώντας να χωνέψει τις τροφές. Υποφέρει επίσης από ημικρανίες, κόπωση και ταχυκαρδία.

Το σύνδρομο είναι τόσο σπάνιο που οι έρευνες είναι λίγες. Συνήθως χρειάζεται 10-14 χρόνια για να διαγνωστεί.

Πλέον τρέφεται με ολική παρεντερική διατροφή, συνδέεται για 18 ώρες τη μέρα σε ένα σακουλάκι με υγρά τρόφιμα ώστε να παρακάμπτεται το πεπτικό σύστημα.