Θυσίασε το όνομα του για τη δουλειά

Το άλλαξε και έπαψε να είναι άνεργος - Δείτε το βίντεο


ΚΟΣΜΟΣ
16:06
04/09/2014
Θυσίασε το όνομα του για τη δουλειά
4
loading

Τι μπορεί να κάνει ένα γράμμα… Κι όμως η διαφορά ενδέχεται να είναι μεγάλη, όπως συνέβη στην περίπτωση ενός Αμερικανού, ο οποίος αναγκάστηκε να κάνει μια μικρή αλλαγή στο όνομα του για να καταφέρει να βρει δουλειά.

Ο José Zamora αναζητούσε δουλειά επί αρκετούς μήνες. Με βοηθό το διαδίκτυο έβρισκε αγγελίες και είχε φτάσει να στέλνει από 50 μέχρι και 100 βιογραφικά ημερησίως, ακόμη και σε εταιρείες που δεν ζητούσαν προσωπικό, αλλά θεωρούσε ότι θα μπορούσε να βρει μια θέση βάσει προσόντων. Δε γινόταν τίποτα όμως.

Ώσπου είπε να προσπαθήσει με έναν διαφορετικό τρόπο. Η αλλαγή που πραγματοποίησε ήταν στο όνομα του. Αφαίρεσε ένα γράμμα και ο Jose έγινε Joe. Η επιλογή του δεν φανέρωνε ξεκάθαρα την λατινοαμερικάνικη καταγωγή του. Όπως εξηγεί και στο βίντεο μια εβδομάδα αργότερα, όπως εξηγεί, το γραμματοκιβώτιό του ήταν γεμάτο προσφορές.

Στο βιογραφικό του δεν άλλαξε τίποτα από τις γνώσεις και την επαγγελματική εμπειρία.
«Αναγκάστηκα να βγάλω ένα γράμμα από το όνομά μου. Μερικές φορές δεν συνειδητοποιώ πόσο εύκολα κρίνουμε από ένα όνομα» δηλώνει. Το σάιτ mic.com αναφέρει ότι από την ημέρα που άλλαξε το όνομά του ο Joe βρήκε δουλειά.

Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύει το Huffingtonpost, οι άνεργοι με αγγλοσαξωνικό όνομα δέχονται 50% περισσότερα τηλεφωνήματα από τους ανέργους που το όνομά τους έχει αφρο-αμερικανικές ρίζες. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Jose αναγκάστηκε να κάνει την αλλαγή που τον έκανε να μοιάζει πιο… λευκός.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Αθάνατα ΜΜΕ

  Και σκέψου πως αυτά γίνονται στην Αμερική, τη χώρα της πολυπολιτισμικότητας! Φαντάσου τι γίνεται στην Ελλάδα... Αν δεν έχεις ελληνικότατο όνομα (όπως Αριστοτέλης, Θεμιστοκλής, Οδυσσέας κτλ) δε σε παίρνουν ούτε για σκαμπανέα....

 2. avatar jasmine

  Είναι λίγο ρατσιστικό αυτό, δεν είναι?

  1. avatar Ψαροσουπα και βραστα λαχανικα

   όταν πέντε στους δέκα χοσέ πουλάνε ναρκωτικά, όχι δεν είναι .

   1. avatar Apostolis.A.

    Φαίνεται ότι ξέρετε και πόσοι στους 10 Τζο πουλάνε ναρκωτικά... Ποιος ναρκέμπορας θα έστελνε βιογραφικά για να πιάσει δουλειά; Όταν δικαιολογούμε τον ρατσισμό, συνήθως τον βρίσκουμε μπροστά μας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει