Η πολιτεία της Μαντία Πραντές στην κεντρική Ινδία φιλοξενεί αρκετές τοπικές φυλές, τα ήθη και τα έθιμα των οποίων διαφέρουν πολύ από την κατάσταση που επικρατεί στα αστικά κέντρα της χώρας.

Τα θύματα βιασμού σε αυτές τις κοινότητες στιγματίζονται. Και σε μια τέτοια προσπάθεια να ντροπιάσουν ένα θύμα που «αφέθηκε να βιαστεί», ένα 16χρονο κορίτσι θύμα βιασμού εξαναγκάστηκε να περπατήσει δίπλα-δίπλα με τον φερόμενο βιαστή της. Και ήταν μάλιστα δεμένη.

Παρά το γεγονός ότι η κοπέλα περπατούσε με το κεφάλι σκυφτό, γεμάτη ντροπή, το μανιασμένο πλήθος τραγουδούσε το «Ζήτω η Μητέρα Ινδία» (Bharat Mata ki Jai). Και το βίντεο από το γεγονός ανέβηκε στα κοινωνικά μέσα, κάνοντας τον γύρο του κόσμου.

Σύμφωνα με όσα είναι γνωστά, τα μέλη της οικογένειας του θύματος την ξυλοκόπησαν για τον βιασμό της και συμφώνησαν να τη βάλουν να περπατήσει πλάι στον άντρα που φέρεται να τη βίασε. Θύτης και θύμα ήταν δεμένοι με ένα σχοινί.

Το περιστατικό, που έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο, έχει προκαλέσει σοκ στην αστική Ινδία. Πολλοί καυτηρίασαν το εθνικιστικού περιεχομένου τραγούδι που έλεγε ο όχλος σχολιάζοντας πως «αυτή δεν είναι η δική μου Ινδία».

Ο τοπικός διοικητής της αστυνομίας Dilip Singh Bilwal δήλωσε ωστόσο πως για το γεγονός έχουν κατατεθεί μηνύσεις. Η μία στρέφεται κατά του 21χρονου δράστη και η άλλη κατά της οικογένειας του θύματος και των χωριανών, που «την έβγαλαν σε παρέλαση στο χωριό και τη χτυπούσαν».

Η αστυνομία προχώρησε σε έξι συλλήψεις μέχρι στιγμής, με την έρευνα να παραμένει ανοιχτή…