Ένα κρασί με κάνναβη παρουσίασε 28χρονος επιχειρηματίας. Πρόκειται για τον Ραφαέλ Ντε Παμπλό, στο Μπορντό της Γαλλίας. Το νέο αυτό προϊόν ονομάζεται «Burdi W» και για την παραγωγή του εγχέεται στην εκλεκτή ντόπια ποικιλία του κρασιού η ουσία κανναβιδιόλη που βρίσκεται στην κάνναβη.

Η χρήση της ουσίας είναι νόμιμη στη Γαλλία καθώς έχει πιστοποιηθεί για τις φαρμακευτικές της ιδιότητες. «Η κανναβιδιόλη προσθέτει μία επιπλέον χαλαρότητα στην, ήδη, κλασική χαλαρότητα που προσφέρει το αλκοόλ», δήλωσε ο Ντε Πάμπλο στο AFP, υποστηρίζοντας πως έχει πουλήσει ήδη 8.000 μπουκάλια προς 34 ευρώ το καθένα.

Οι περισσότεροι από τους αγοραστές είναι στη Γαλλία, ωστόσο το κρασί έχει προσελκύσει καταναλωτές και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και από τις ΗΠΑ. «Στόχος μας είναι να συμφιλιώσουμε τους νέους με το κρασί», δήλωσε ενώ συναντά αντιδράσεις από την κοινότητα των παραγωγών.

Βέβαια, η κίνησή του σχολιάστηκε αρνητικά από οινοχόους και σομελιέ. «Το κρασί είναι κρασί. Δεν καταλαβαίνω γιατί να προσθέσεις ουσίες που βελτιώνουν τη διάθεση στο κρασί, υπάρχει ήδη αλκοόλ σε αυτό», δήλωσε η γαλλίδα οινοποιός Ντιέν Κοβά.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το AFP, ο σημαντικός ιστότοπος για θέματα κρασιού Terre de Vins, κρίνει το συγκεκριμένο προϊόν ως «υποσχόμενο» κάνοντας λόγο για ένα ωραίο ποτό, σε διαφορετική κατηγορία, βέβαια, από το κρασί, που μπορούμε, όμως, «εύκολα να το φανταστούμε ως απεριτίφ».