Η Γκίνες (Guinness), η μπύρα συνώνυμη με την Ιρλανδία, ιδρύθηκε το 1759 από τον Άρθουρ Γκίνες και έκτοτε η φήμη της ταξίδεψε στα πέρατα του κόσμου. Η ανταπόκριση που είχε από το κοινό ήταν τέτοια -πρόκειται για μία από τις πιο επιτυχημένες φίρμες μπύρας παγκοσμίως, παρασκευάζεται σε σχεδόν 50 χώρες και διατίθεται σε περισσότερες από 120 χώρες, ενώ οι πωλήσεις της το 2011 ανήλθαν σε 850 εκατομμύρια λίτρα- που οι Irish Times το 1997 έγραψαν ότι η οικογένεια Γκίνες εξακολουθούσε να βρίσκεται ανάμεσα στις πιο πλούσιες του κόσμου, καταλαμβάνοντας την 23η θέση.

Κανείς θα περίμενε ότι πίσω από μια τόσο μεγάλη επιτυχία, θα κρύβεται και απεριόριστη ευτυχία, ωστόσο η ζωή επεφύλασσε αρκετά δυσάρεστες εκπλήξεις για τα μέλη της οικογένειας κατά καιρούς.

Σύμφωνα με τον Independent, ο Άρθουρ απέκτησε συνολικά 21 παιδιά, από τα οποία μόνο τα 10, σχεδόν τα μισά δηλαδή, κατάφεραν να επιζήσουν και να φτάσουν μέχρι την ενηλικίωση. Οι ψίθυροι, μάλιστα, μιας κατάρας που περιβάλλει την οικογένεια Γκίνες ξεκίνησαν όταν κάποια από τα μέλη της άρχισαν να υποφέρουν από εθισμό και να χάνονται με ασυνήθιστους τρόπους.

Η ατυχία συνέχισε να μαστίζει τη διάσημη οικογένεια όλα αυτά τα χρόνια με μερικά από τα εγγόνια του Γκίνες να γίνονται θύματα του αλκοολισμού ή να νοσηλεύονται σε ψυχιατρικά ιδρύματα.

Ο κληρονόμος της επιχείρησης Άρθουρ Ονσλόου Έντουαρντ Γκίνες σκοτώθηκε στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στα 33 του χρόνια, ενώ ο Ουόλτερ Γκίνες, ο πρώτος Λόρδος Μόιν, δολοφονήθηκε στο Κάιρο το 1944 από τη σιωνιστική τρομοκρατική ομάδα, Stern Gang. Το 1966, η Τάρα Μπράουν -η 21χρονη κληρονόμος του ζυθοποιείου- έχασε την ζωή της σε ένα θανατηφόρο αυτοκινητιστικό δυστύχημα και η Ενριέτα Τζέιμς το 1978 αυτοκτόνησε πηδώντας από μία γέφυρα στην Ιταλία. Την ίδια χρονιά, η Ντενίζ Γκίνες βρέθηκε νεκρή από υπερβολική δόση, ενώ ένα άλλο θανατηφόρο τροχαίο σκότωσε τον Πάτρικ, έναν από τους γιους του Τζον Γκίνες.