Σε χάκερ αποδίδει το γραφείο του πρωθυπουργού της Ρωσίας το μήνυμα που αναρτήθηκε στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ στο Twitter, στο οποίο ανακοίνωνε την «παραίτησή» του.

Το μήνυμα έγραφε: «Παραιτούμαι. Ντρέπομαι για τις ενέργειες της κυβέρνησης. Λυπάμαι».

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του πρωθυπουργού, επιβεβαιώνει πως ο λογαριασμός του Μεντβέντεφ καταλήφθηκε από χάκερ.

Ο Μεντβέντεφ αποτελεί ένα από τα πιο… αγαπημένα πολιτικά πρόσωπα της χώρας, που ανά διαστήματα μπαίνουν στο «στόχαστρο» διαφόρων χάκερ. Αρκετοί είναι εκείνοι που τον εμφανίζουν συχνά ως μια μαριονέτα του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ ένας χάκερ έγραψε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας το υποκοριστικό του ονόματος του Πούτιν: «Ήθελα να στο πω εδώ και πολύ καιρό, Βόβα! Κάνεις λάθος!».

Όταν ο Μεντβέντεφ είχε παραιτηθεί το 2012 από την προεδρία, ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο της επιστροφής στην εξουσία στον Πούτιν, για μια τρίτη θητεία στο Κρεμλίνο, ένα μέρος της μεσαίας τάξης στη Ρωσία είχε εκφράσει ανοιχτά την απογοήτευσή του, ενώ είχαν πραγματοποιηθεί μεγάλες διαδηλώσεις στη Μόσχα.