Ο δήμος του Κάντζι στη Σικελία, πραγματοποίησε μια μοναδική προσφορά για να προσπαθήσει να μειώσει την μετανάστευση των κατοίκων του, που πραγματοποιείται αδιάλειπτα επί περίπου ένα αιώνα.

Πουλάει στους επίδοξους αγοραστές κατοικιών, τα εγκαταλελειμμένα σπίτια του δήμου στο ιστορικό κέντρο της πόλης στην αξία… ενός μόλις ευρώ το ένα!

Η μοναδική υποχρέωση των μελλοντικών κατοίκων που θα αγοράσουν σπίτι στο Κάντζι, είναι να πληρώσουν από την τσέπη τους την αναπαλαίωση του σπιτιού που θα αγοράσουν.

Η συγκεκριμένη πρακτική που εφαρμόζει ο δήμαρχος, Τζιουζέπε Φεραρέλο, έχει γίνει πρωτοσέλιδο όχι μόνο στην Ιταλία αλλά και σε άλλες χώρες, όπως η Βρετανία, όπου η εφημερίδα «The Telegraph» δημοσίευσε ένα μεγάλο άρθρο.

Αυτό που πρέπει να κάνει ο κάθε επίδοξος αγοραστής, είναι, αφού πρώτα δώσει το συμβολικό ποσό του ενός ευρώ, να δώσουν στο δήμο το ποσό των 5.000 ευρώ σαν εγγύηση για την οικονομική τους ευχέρεια.

Οι εργασίες της ανακαίνισης, το κόστος των οποίων αγγίζει τα 35 χιλιάδες ευρώ, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί εντός πέντε ετών, στο τέλος των οποίων τα σπίτια θα επιτηρούνται από τις αρχές για να βεβαιώνεται πως μπορεί να κατοικηθούν σύμφωνα με τους νόμους της γείτονος χώρας.

Το σύνολο των σπιτιών που βρίσκονται προς πώληση για την ώρα, είναι περίπου 20 και όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, πρόκειται πολύ σύντομα να έχουν πουληθεί όλα.

Ο τελευταίος που αγόρασε ένα από τα σπίτια, είναι ένας αναισθησιολόγος με ιταλική καταγωγή, που έζησε στην Αμερική και στο Άμπου Ντάμπι όπου έχει μια δική του κλινική, μαζί με την ρωσίδα σύζυγό του και τα παιδιά τους.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.