Μαθητές Δημοτικού εγκλώβισαν παιδιά νηπιαγωγείου μέσα στις σχολικές τουαλέτες και τα ανάγκασαν να μιμηθούν σεξουαλικές πράξεις την ώρα που όλα τους όφειλαν να βρίσκονται στις τάξεις τους.

Το τρομακτικό περιστατικό bullying σημειώθηκε σε σχολικό συγκρότημα της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία τον Ιούνιο του 2019.

Οι μεγαλύτεροι μαθητές άρπαξαν μάλιστα τα παιδιά του νηπιαγωγείου από την τάξη τους, κατά την ώρα του μαθήματος. Το περιστατικό έρχεται τώρα στο φως, καθώς στο ίδιο σχολείο σημειώθηκαν έκτοτε και άλλα περιστατικά εκφοβισμού.

Σύμφωνα με τις αναφορές των τοπικών μέσων, οι γονείς απέσυραν τα παιδιά τους από το σχολείο μετά τις αποκαλύψεις, το περιστατικό δεν είχε γίνει ωστόσο ευρύτερα γνωστό.

Parents are furious after their young children were forced to mimic sexual acts on school grounds.

Posted by Daily Mail on Sunday, February 7, 2021

Ο διευθυντής του σχολείου είχε πάρει άδεια 2 μηνών μετά την κατακραυγή και τώρα βρίσκεται σε άλλο σχολείο. Σε άλλο σχολείο μεταφέρθηκαν και οι μικροί μαθητές του Δημοτικού που συμμετείχαν στο επεισόδιο.

Τώρα οι καταγγελίες πέφτουν βροχή για το σχολικό συγκρότημα που φιλοξενεί παιδιά μη προνομιούχων οικογενειών και οι μαρτυρίες θέλουν τη φύλαξη να είναι τουλάχιστον ελλιπής.

Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα Sydney Morning Herald, η σχολική επιτροπή της Νέας Νότιας Ουαλίας έστειλε γράμμα στους γονείς τον περσινό Αύγουστο ζητώντας τους να μη χαρακτηρίζουν το περιστατικό ως «σεξουαλική επίθεση».

Ένας δάσκαλος εκτελεί έκτοτε χρέη «φρουρού» στις τουαλέτες, καθώς τα μέτρα έγιναν πιο αυστηρά. Οι μαθητές που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο υποχρεώθηκαν να περάσουν από τον σχολικό ψυχολόγο…

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.