Ειδική «στάση» μπροστά στην κατοικία του μεγαλονονού της τοπικής μαφίας, Πέπε Ματσαγκάτι, στην κωμόπολη της Καλαβρίας Όπιντο Μαμερτίνα, αποφασίστηκε εκτός προγράμματος, κατά τη διάρκεια περιφοράς στην πόλη του αγάλματος της Παναγίας.

Πρόκειται για νονό της Ντράνγκετα, (της τοπικής μαφίας της Καλαβρίας) ο οποίος είναι 82 ετών και έχει καταδικασθεί σε ισόβια για ανθρωποκτονία. Βρίσκεται σε κατ΄οίκον περιορισμό λόγω προβλημάτων υγείας.

Μετά τον ασύλληπτο αυτό «φόρο τιμής», από την περιφορά αποχώρησαν μόνον τρεις καραμπινιέροι λέγοντας ότι «το ιταλικό κράτος δεν υποκλίνεται και δεν τιμά τους μαφιόζους».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα και η δημόσια τηλεόραση Rai, κανένας άλλος δεν αποφάσισε να λάβει σαφείς αποστάσεις από την κίνηση αυτή ψυχολογικής υποταγής στο μαφιόζικο παρακράτος.

«Πρόκειται για μια ιεροτελεστία η οποία προκαλεί αποστροφή. Μιλάμε για μια πράξη που δεν θα άξιζε ούτε να σχολιασθεί. Η καταπολέμηση της μαφίας λαμβάνει ουσιαστική αξία με πράξεις σαν και αυτή των καραμπινιέρων του Όπιντο », δήλωσε ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο.

«Η Παναγία δεν υποκλίνεται στους εγκληματίες. Όποιος σταμάτησε την περιφορά και κατέβασε το άγαλμα της Παρθένου για υπόκλιση, προχώρησε σε μια πράξη που η μητέρα του Θεού δεν έκανε ποτέ. Υποκλίθηκε το άγαλμα, όχι η Παναγία», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Συνέλευσης Καθολικών Επισκόπων Ιταλίας και καλαβρέζος επίσκοπος Νούντσιο Γκαλατίνο.

Το καθολικό περιοδικό Φαμίλια Κριστιάνα (Χριστιανική Οικογένεια) χαρακτήρισε επίσης την πρωτοβουλία των κατοίκων της κωμόπολης της Καλαβρίας «ασύλληπτη».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μόλις δύο εβδομάδες ο πάπας Φραγκίσκος, μιλώντας στην Καλαβρία είπε με σαφήνεια ότι οι μαφιόζοι δεν θέλουν το καλό της κοινωνίας και τους χαρακτήρισε «αφορισμένους».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.