Το «έχεις γατίσιο βλέμμα» παίρνει άλλη διάσταση όταν πρόκειται για έναν φωτογράφο που είχε… έμπνευση. Τι έκανε; Έβαλε ανθρώπους να ποζάρουν για πορτραίτα και μετά αντικατέστησε τα πρόσωπα τους με τα κεφάλια από τις γάτες τους!

Το αποτέλεσμα, θεότρελο και αστείο. Ο 28χρονος Ελβετός φωτογράφος Σεμπάστιαν Μανιάνι έβγαλε μια σειρά από πόζες με τα αιλουροειδή να αποκτούν τα μαλλιά ή/και τα αξεσουάρ (σκούφους, κράνη, κασκόλ…) των ιδιοκτητών τους. Μάλιστα, η μία –η οποία είναι το κατοικίδιο του πατέρα του- απεικονίζεται φορώντας καπέλο τζόκεϊ και ακουστικά για μετάδοση.

Η σειρά αποκαλείται «Undercats» και για να φτιαχτεί ο Μανιάνι ζήτησε από φίλους, συγγενείς, αλλά και αγνώστους να ποζάρουν μπροστά στο φακό του. Χρειάστηκε τρεις βδομάδες δουλειάς και κάθε μια από τις διπλές εικόνες ήθελε περί τις 6-8 ώρες επεξεργασία –και στον υπολογιστή.

Η ιδέα του ήρθε, όπως λέει ο ίδιος, επειδή πάντα τον σαγήνευαν τα μάτια της γάτας. «Το βλέμμα ορισμένων (γάτων) είναι τόσο δυνατό και χαρακτηριστικό», λέει ο ίδιος στη Daily Mail και προσθέτει ότι «σε αντίθεση με τους σκύλους, οι γάτες έχουν παρόμοιο σχήμα κεφαλιού με τον άνθρωπο».

Απολαύστε τις…