Ο Μπόρις Τζόνσον βρέθηκε αρνητικός στον κορονοϊό, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του. Ωστόσο, θα συνεχίσει να παραμένει σε απομόνωση, σύμφωνα με τις οδηγίες των Αρχών.

«Υπεβλήθη σε τεστ χθες και αυτό το τεστ ήταν αρνητικό αλλά, σύμφωνα με τους κανόνες για απομόνωση, θα συνεχίσει να βρίσκεται οικειοθελώς σε απομόνωση», δήλωσε ο εκπρόσωπός του σε δημοσιογράφους.

Υπενθυμίζεται ότι, σε αυτοαπομόνωση έχει μπει ο Βρετανός πρωθυπουργός, ο οποίος ήρθε σε επαφή με πρόσωπο που βρέθηκε θετικό στον νέο κορονοϊό. Ο Τζόνσον νόσησε και ο ίδιος και νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο του Λονδίνου. Είναι καλά και δεν έχει κανένα σύμπτωμα, σύμφωνα με εκπρόσωπό του.

«Θα συνεχίσει να εργάζεται από την Ντάουνινγκ Στριτ, και να ηγείται της κυβέρνησης στην απόκρισή της στην πανδημία του κορονοϊού. Θα ακολουθήσει τους κανόνες και βρίσκεται σε αυτο-απομόνωση», είχε αναφερθεί σχετικά.

Όπως είχε σημειώσει το Reuters, ο Τζόνσον συνάντησε την Πέμπτη βουλευτές στην Ντάουνινγκ Στριτ. Μεταξύ τους ήταν και ο Λι Άντερσον, βουλευτής των Συντηρητικών, που εμφάνισε συμπτώματα της Covid-19 και βρέθηκε θετικός.

Παράλληλα, με την πανδημία του κορονοϊού, ο Τζόνσον είναι αντιμέτωπος και με το «χάος» στην κυβέρνησή του, με φόντο την αποχώρηση του στενότερου συμβούλου του Ντόμινικ Κάμινγκς. Τα βρετανικά μέσα είναι γεμάτα ρεπορτάζ για τις σκληρές αντιπαραθέσεις ανάμεσα στις διαφορετικές «φράξιες» της ΝΤάουνινγκ Στριτ, εικόνα που αποτυπώνει όσα συμβαίνουν στους κόλπους της βρετανικής κυβέρνησης.

TAGS