Ακόμη μία επίθεση με μαχαίρι κατά ενός άνδρα, που τελικά έχασε τη ζωή του, σημειώθηκε σήμερα στο Παρίσι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας ένοπλος άνδρας σκότωσε έναν πολίτη μαχαιρώνοντας τον στο λαιμό.

Η γαλλική αστυνομία να πυροβόλησε τον δράστη, με τις πληροφορίες να λένε ότι έχει τραυματιστεί βαριά. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, το θύμα ήταν καθηγητής μέσης εκπαίδευσης και σκοτώθηκε στο προάστιο Κονφλάν-Σεντ-Ονορέ του Παρισιού.

Σύμφωνα με το Sputnik, αυτόπτες μάρτυρες άκουσαν τον δράστη να φωνάζει «Αλλάχου Ακμπάρ». Την υπόθεση έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική εισαγγελία (Pnat) η οποία στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για «ανθρωποκτονία που σχετίζεται με τρομοκρατική επιχείρηση» και «σύσταση εγκληματικής, τρομοκρατικής συμμορίας»

Σύμφωνα με τον ιστότοπο actu.fr, δημοτικοί αστυνομικοί εντόπισαν το θύμα γύρω στις 17.30 το απόγευμα, στην πλατεία Ρενέ Πικάρ, κοντά σε ένα σχολείο. Ο δράστης ήταν ακόμη παρών στο σημείο και τον κάλεσαν να παραδοθεί, όμως εκείνος τους απείλησε με το όπλο που κρατούσε και διέφυγε.

Αστυνομικοί που τον καταδίωξαν τον πυροβόλησαν όταν έφτασε στο Ερανί-σιρ-Ουάζ και αφού αρνήθηκε και πάλι να παραδοθεί. Μία πηγή της εισαγγελίας ανέφερε ότι ο δράστης έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα μαχαίρι και ένα όπλο, πιθανότατα μια επαναληπτική καραμπίνα. Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν, ο οποίος βρίσκεται στο Μαρόκο για επίσημη επίσκεψη, αποφάσισε να επιστρέψει αμέσως στο Παρίσι.

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη Σεπτεμβρίου είχε σημάνει συναγερμός στο Παρίσι καθώς ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε πολίτες στο κέντρο της πόλης.

*Η φωτογραφία είναι αρχείου