Ακόμη 21 στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στις μάχες με το Αζερμπαϊτζάν, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των στρατιωτικών που σκοτώθηκαν στους 244 αφότου ξέσπασε ο πόλεμος στις 27 Σεπτεμβρίου.

Την είδηση, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων έκαναν γνωστή αξιωματούχοι του θυλάκου του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Οι μάχες έχουν φθάσει στο χειρότερο επίπεδό τους από τα χρόνια της δεκαετίας του 1990, όταν περίπου 30.000 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους.

Το υπουργείο Εξωτερικών των αυτονομιστών στο Καραμπάχ επεσήμανε ότι το πρωί της Δευτέρας (5/10) η πρωτεύουσα της περιοχής Στεπανακέρτ, με 50.000 κατοίκους, έγινε στόχος «έντονων πυρών από ρουκέτες».

«Ένοπλες συγκρούσεις διαφόρων βαθμών έντασης ξεκίνησαν στη διάρκεια της νύκτας (της Κυριακής προς Δευτέρα) και εξακολουθούν να μαίνονται» σε όλη τη γραμμή του μετώπου, επεσήμανε η Σουσάν Στεπανιάν, εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας.

Την προηγουμένη και οι δύο πλευρές στοχοθέτησαν πόλεις, κυρίως το Στεπανακέρτ και τη γειτονική του πόλη Σούσα και στο Αζερμπαϊτζάν της Γκάντζα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας που βρίσκεται 60 χιλιόμετρα από τη γραμμή του μετώπου και τη Μπεϊλαγκάν.

Σύμφωνα με τους επίσημους απολογισμούς των δύο πλευρών, από τους βομβαρδισμούς κυρίως με ρουκέτες, τέσσερις άμαχοι έχουν σκοτωθεί στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και πέντε στο Αζερμπαϊτζάν, ενώ πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν.