Αυλαία ρίχνει σήμερα η τετραμερής άσκηση «Ευνομία», η οποία διεξάγεται ανοικτά της Κύπρου και συγκεκριμένα στον θαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά της Πάφου.

Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν πλωτά και εναέρια μέρα Κύπρου, Ελλάδας, Γαλλίας και Ιταλίας, τα οποία έπειτα από τρία 24ωρα προχωρούν στην τελική φάση των δραστηριοτήτων τους. Ανάμεσα σε αυτά και έξι μαχητικά F-16 της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας, καθώς και γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη rafale.

Σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας Κύπρου, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ανέφερε ότι η πρωτοβουλία αυτή «αποτελεί απτή απόδειξη της κοινής αντίληψης και προσήλωσης στους Κανόνες Δικαίου, ως μέρος της πολιτικής αποκλιμάκωσης της έντασης, ενώ καταδεικνύει την συλλογική πρόθεση και δέσμευση των τεσσάρων Ευρωπαϊκών Χωρών, για εφαρμογή του Δικαίου της Θάλασσας (UNCLOS) και του Εθιμικού Διεθνές Δίκαιου, την διατήρηση της σταθερότητας και του σεβασμού στους Κανόνες Δικαίου, ενώ αποτελεί εγγύηση για την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στην Ανατολική Μεσόγειο».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.