Το ενδεχόμενο η Γαλλία να βρεθεί αντιμέτωπη με δεύτερο κύμα της επιδημίας του κορονοϊού τον Νοέμβριο επισήμανε σύμβουλος της κυβέρνησης σήμερα, την ώρα που ανακοινώθηκαν νέοι περιορισμοί στη Μασσαλία λόγω της covid-19.

«Υπάρχουν φόβοι για ένα κύμα τον Νοέμβριο», δήλωσε ο καθηγητής Ζαν-Φρανσουά Ντελφρεσί, επικεφαλής του επιστημονικού συμβουλίου που συμβουλεύει την κυβέρνηση για τη διαχείριση της επιδημίας, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2.

Η Γαλλία, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ, έχει τον έβδομο υψηλότερο αριθμό θανάτων από covid-19 παγκοσμίως και η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τον αριθμό των νέων κρουσμάτων προκειμένου να αποφασίσει αν θα επιβάλει νέους περιορισμούς ή lockdown.

Οι αρχές στη Μασσαλία ανακοίνωσαν αργά χθες, Τρίτη, ότι τα μπαρ και τα εστιατόρια στην πόλη θα παραμένουν κλειστά από τις 23:00 το βράδυ ως τις 06:00 το πρωί, από τις 26 Αυγούστου ως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Εξάλλου υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς δημόσιους χώρους σε όλη την πόλη.

Το γαλλικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, 3.304 νέα κρούσματα covid-19, αριθμός μικρότερος από αυτούς που είχαν καταγραφεί την προηγούμενη εβδομάδα.

Συνολικά στη Γαλλία έχουν καταγραφεί 30.544 θάνατοι.

Στις 3 Σεπτεμβρίου το σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας

Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει στις 3 Σεπτεμβρίου το σχέδιό της για την ανάκαμψη της οικονομίας της Γαλλίας λόγω της κρίσης που έχει προκληθεί από τον νέο κορονοϊό , δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ.

Στο πακέτο αυτό θα περιληφθούν 2 δισεκατομμύρια ευρώ που θα δοθούν σε υποστήριξη των τεχνών και του πολιτισμού, πρόσθεσε ο Καστέξ σε δηλώσεις που έκανε στον ραδιοσταθμό France Inter.

Η γαλλική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει το Σάββατο ότι θα παρουσιάσει λεπτομερώς το σχέδιό της ύψους 100 δισεκατομμυρίων ευρώ για την ανάκαμψη της γαλλικής οικονομίας την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, αντί για τις 25 Αυγούστου, καθώς τώρα έχει επικεντρωθεί στην προετοιμασία του ανοίγματος των σχολείων για τη νέα σχολική χρονιά.

Ο Καστέξ δήλωσε επίσης ότι οι αρχές θα κάνουν ό,τι μπορούν για να αποφευχθεί ένα νέο lockdown για τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορονοϊού, επισημαίνοντας παράλληλα ότι δεν έχει μειωθεί η επικινδυνότητα του ιού.

Ο καθηγητής Ζαν-Φρανσουά Ντελφρεσί, ο οποίος ηγείται του επιστημονικού συμβουλίου που συμβουλεύει την γαλλική κυβέρνηση όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας της COVID-19, δήλωσε ότι ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας μπορεί να πλήξει τη Γαλλία τον Νοέμβριο.

Δέκα δισ. ευρώ μπορεί να στοιχίσουν τα επιπρόσθετα μέτρα στη Γερμανία

Παράλληλα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς δήλωσε σήμερα ότι στη χώρα του τα επιπρόσθετα μέτρα, στα οποία συμφώνησαν οι συντηρητικοί της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με τους κυβερνητικούς τους εταίρους, τους Σοσιαλδημοκράτες, μπορεί να στοιχίσουν στη Γερμανία 10 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Ο στόχος τώρα είναι να σταθεροποιηθεί η οικονομία» υπογράμμισε σε δηλώσεις που έκανε στον δημόσιο ραδιοσταθμό ZDF ο Σολτς.

«Το γεγονός ότι ενεργήσαμε γρήγορα και σε μεγάλο βαθμό είχε ως αποτέλεσμα η Γερμανία να αντιμετωπίσει την κρίση πολύ πιο καλά από άλλες (χώρες)» σημείωσε.