Περισσότεροι από 65.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στη Μόσχα για μια συναυλία υποστήριξης στους κατοίκους της Κριμαίας, οι φιλορωσικές αρχές της οποίας ζήτησαν να ενταχθεί η περιοχή τους στη Ρωσία, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της ρωσικής πρωτεύουσας.

Κρατώντας ρωσικές σημαίες και πανό που έγραφαν «Η Κριμαία είναι ρωσικό έδαφος» ή «Κριμαία είμαστε μαζί σου», το συγκεντρωμένο πλήθος παρακολούθησε μια συναυλία που έγινε πίσω από την Κόκκινη Πλατεία, κοντά στο Κρεμλίνο.

Μια αντιπροσωπεία του τοπικού κοινοβουλίου της Κριμαίας, που συναντήθηκε με ρώσους βουλευτές το πρωί, εμφανίστηκε στη σκηνή πάνω από την οποία είχε αναρτηθεί ένα πανό που έγραφε «Είμαστε μαζί».

«Ζήτω η Κριμαία! Χθες πήραμε μια ιστορική απόφαση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος», δήλωσε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Κριμαίας Βλαντίμιρ Κονσταντίνοφ, ενώ το πλήθος του απάντησε: «Μπράβο!».

«Η Ρωσία δεν θα μας απογοητεύσει», συνέχισε ο Κονσταντίνοφ ζητώντας υποστήριξη προς όλους τους Ουκρανούς, οι οποίοι, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι θύματα των «παράνομων» αρχών.

Το κοινοβούλιο της Κριμαίας, στο οποίο επικρατούν οι φιλορώσοι, ανακοίνωσε χθες τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις 16 Μαρτίου με ερώτημα την ένταξη της χερσονήσου αυτής της Ουκρανίας στη Ρωσία. Οι ψηφοφόροι θα έχουν να διαλέξουν μεταξύ της ένταξης στη Ρωσία και μας ενισχυμένης αυτονομίας της Κριμαίας στο εσωτερικό της Ουκρανίας.