Ένας 26χρονος από τη Λάρνακα μπήκε χθες στη νεκρή ζώνη από περιοχή που βρίσκεται κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Κενδέα στο Αυγόρου.

Συγκεκριμένα, ο 26χρονος στάθμευσε το αυτοκίνητό του στην άκρη του δρόμου και άρχισε να κατευθύνεται προς το παρακείμενο τουρκικό φυλάκιο-πολυβολείο των κατοχικών δυνάμεων που βρίσκεται στην περιοχή, περίπου 40 μέτρα από τον παλιό δρόμο Λάρνακας-Αμμοχώστου.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως ο νεαρός στάθηκε μπροστά από το φυλάκιο και άρχισε να προκαλεί τους στρατιώτες του κατοχικού στρατού ρίχνοντας πέτρες και εξυβρίζοντάς τους.

Αρχικά, οι Τούρκοι στρατιώτες πήραν θέση μάχης θέτοντας τον νεαρό κυριολεκτικά στο στόχαστρό τους. Όταν ο νεαρός συνειδητοποίησε την δυσάρεστη τροπή που θα μπορούσαν να πάρουν τα πράγματα, υποχώρησε συνεχίζοντας να εκτοξεύει πέτρες και βρισιές από απόσταση.

Συγγενικό πρόσωπο του 26χρονου που τον συνόδευε ενημέρωσε την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας για την ενέργειά του, προσθέτοντας ότι πρόκειται για άτομο με σοβαρή ψυχιατρική διαταραχή.

Παράλληλα, οι κατοχικές δυνάμεις πήραν εντολή για χειρισμό του περιστατικού με τη δέουσα προσοχή.

Στη σκηνή έφτασαν περιπολικά της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας. Στρατιώτες του κατοχικού στρατού συνέλαβαν τον 26χρονο και τον παρέδωσαν σε μέλη της Αστυνομίας των βρετανικών βάσεων.

Ο 26χρονος μεταφέρθηκε σε έξαλλη κατάσταση στην Αστυνομία, όπου έδωσε εξηγήσεις γιατί προέβη στην πιο πάνω επίθεση. Αργά το απόγευμα παραλήφθηκε από συγγενείς του, ώστε να μεταφερθεί σε ιδιωτική ψυχιατρική κλινική.

Πηγή: newsit.com.cy