Ακόμη μία παράσταση έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ στην ομιλία του για την Ημέρα Ανεξαρτησίας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποσχέθηκε ότι θα νικήσει τη «ριζοσπαστική αριστερά», ασκώντας έντονη κριτική σε όσους διαδηλώνουν για τις φυλετικές διακρίσεις.

«Πάντα υπήρχαν αυτοί που ήθελαν να πουν ψέματα για το παρελθόν προκειμένου να κερδίσουν δύναμη στο παρόν, αυτοί που λένε ψέματα για την Ιστορία μας, αυτοί που θέλουν να ντρεπόμαστε γι’ αυτό που είμαστε. Ο στόχος τους είναι η καταστροφή», ανέφερε ο Τραμπ.

Όσον αφορά για την πανδημία του κορονοϊού και την αμφισβήτηση στο πρόσωπό του αναφορικά με τη διαχείρισή της, ο Τραμπ αρκέστηκε να πει, χωρίς στοιχεία, ότι το 99% των κρουσμάτων είναι «εντελώς ακίνδυνα», ενώ επιτέθηκε για ακόμη μία φορά στην Κίνα, σημειώνοντας ότι πρέπει να λογοδοτήσει επειδή δεν κατάφερε να περιορίσει τον ιό.

Την ίδια ώρα, διαδηλωτές έκαναν ειρηνική πορεία στους αποκλεισμένους δρόμους γύρω από τον Λευκό Οίκο, την περιοχή που πρόσφατα μετονομάστηκε σε Black Lives Matter Plaza και το Μνημείο Λίνκολν. Βρέθηκαν μπροστά σε άλλους διαδηλωτές που φώναζαν συνθήματα όπως «ΗΠΑ! ΗΠΑ!» αλλά δεν αναφέρθηκαν βίαια επεισόδια.

Μετά την ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ ακολούθησε ένα σόου με πυροτεχνήματα, παρά την προειδοποίηση της δημάρχου της Ουάσινγκτον, Μιούριελ Μπάουζερ, ότι καλό θα ήταν να μην γίνει κάποια εκδήλωση με πολύ κόσμο και υπερβολές, καθώς κάτι τέτοιο θα πήγαινε κόντρα στις οδηγίες των υγειονομικών αξιωματούχων.