Έπειτα από τέσσερις μήνες που παρέμεινε κλειστή, η Disneyland στο Παρίσι θα ανοίξει ξανά τις πύλες της σταδιακά για το κοινό από τις 15 Ιουλίου, με μια δυνατότητα υποδοχής περιορισμένη και την υποχρεωτική χρήση μάσκας για όσους επισκέπτες είναι ηλικίας άνω των 11 ετών, ανακοίνωσε σήμερα ο πρώτος ιδιωτικός τουριστικός προορισμός στην Ευρώπη.

Το διάσημο πάρκο ψυχαγωγίας που δεν ανακοινώνει πλέον τον αριθμό των επισκεπτών του από το 2015, χρονιά όπου είχε δεχτεί 14,8 εκατομμύρια επισκέπτες, βρίσκεται στη Μαρν-Λα-Βαλέ, στην περιφέρεια του Παρισιού, η οποία επλήγη ιδιαίτερα από την πανδημία.

Σήμερα, η γαλλική θυγατρική της The Walt Disney Company ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τα δύο θεματικά της πάρκα – το Πάρκο Ντίσνεϊλαντ και το Πάρκο Γουόλ Ντίσνεϊ Στούντιος – που έκλεισαν στις 14 Μαρτίου, θα ξανανοίξουν «σταδιακά» από τις 15 Ιουλίου «με περιορισμένη δυνατότητα υποδοχής», χωρίς να διευκρινίζει την επιλεγείσα χωρητικότητα.

Η κράτηση εισιτηρίου ή διαμονής θα είναι υποχρεωτική και θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά.

Οι εργαζόμενοι όπως και οι επισκέπτες θα πρέπει να φορούν μάσκα σε όλους τους χώρους της Ντίσνεϊλαντ, όπου έχουν ενισχυθεί τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, διευκρινίζει η ανακοίνωση.

«Για να ληφθούν υπόψη οι ισχύοντες υγειονομικοί κανόνες, κυρίως της κοινωνικής αποστασιοποίησης, ένας εμπειριών, θεαμάτων και εκδηλώσεων δεν θα διοργανωθεί ή μπορεί να τροποποιηθεί κατά τη διάρκεια της επαναλειτουργίας σε συνάρτηση με την εξέλιξη των μέτρων ασφάλειας, υγείας και των συστάσεων των δημοσίων αρχών», διευκρινίζει η Disneyland Paris.

Μεταξύ άλλων, η διάσημη παρέλαση με τα θεματικά άρματα και τα πρόσωπα της Ντίσνεϊ πάνω σε αυτά ή γύρω από αυτά, και το νυκτερινό θέαμα «Disney Illuminations με τις φαντασμαγορικές φωταψίες, δεν θα μπορούν να πραγματοποιηθούν και θα επιστρέψουν πολύ αργότερα».

Οι «συναντήσεις» με τις μασκότ της Ντίσνεϊ επίσης θα «ανασταλούν προσωρινά» παρότι οι μασκότ θα βρίσκονται στο πάρκο «για να διασκεδάζουν τους θεατές».

Όσον αφορά τη διαμονή, ένα πρώτο ξενοδοχείο (το Disney’s Newport Bay Club) ξανανοίγει από τις 15 Ιουλίου και άλλα θα ακολουθήσουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ωστόσο δύο μεταξύ αυτών (το Sequoia Lodge και το Davy Crockett Ranch) «θα ξανανοίξουν σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί αργότερα», υπογραμμίζει ο όμιλος, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ανυπομονούμε να ανοίξουμε ξανά τα πάρκα μας στους επισκέπτες», υπογραμμίζει η πρόεδρος της Disneyland Paris Νατάσα Ραφάλσκι, την οποία επικαλείται η ανακοίνωση που επισημαίνει «τη θετική δυναμική των πολλών επαναλειτουργιών υπηρεσιών στη βιομηχανία του τουρισμού στην Ευρώπη».

Η Disneyland Paris απασχολεί περισσότερους από 17.000 εργαζόμενους.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.