Το 1970 ο ψυχολόγος Helmut Kentler ξεκίνησε ένα πείραμα: άστεγα παιδιά στο δυτικό Βερολίνο δίνονταν εσκεμμένα σε ανάδοχους που ήταν παιδόφιλοι καθώς πίστευε ότι θα γίνονταν πολύ στοργικοί γονείς.

Έρευνα που διεξήγαγε το πανεπιστήμιο του Hildesheim κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το Βερολίνο ακολουθούσε αυτή την τακτική για 30 χρόνια και μάλιστα οι παιδόφιλοι έπαιρναν και επίδομα για την ανατροφή των παιδιών!

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Deutsche Welle ο Kentler, που πέθανε το 2008, θεωρούσε ότι η σεξουαλική επαφή ενηλίκων με παιδιά ήταν ακίνδυνη. Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Βερολίνου και η Γερουσία όμως έκαναν τα στραβά μάτια σε αυτό που συνέβαινε ή ενέκριναν τις αναδοχές.

Μετά από αρκετά χρόνια δύο θύματα δημοσιοποίησαν την ιστορία τους, καθώς οι ερευνητές του πανεπιστημίου Hildesheim έβγαζαν στο φως στοιχεία για τις υποθέσεις και συνεντεύξεις. Εκπαιδευτικά ιδρύματα, το κρατικό γραφείο πρόνοιας και η Γερουσία θεωρούσαν, με βάση την έρευνα, την παιδεραστία «αποδεκτή και υποστηριζόμενη».

Ο ίδιος ο Kentler βρισκόταν σε στενή επαφή με τους παιδόφιλους και τα παιδιά που τους είχαν δοθεί και ποτέ δεν του ασκήθηκε δίωξη. Μέχρι να βγουν τα θύματα και να πουν τις καταστάσεις που βίωναν τα εγκλήματά του είχαν παραγραφεί και τα θύματα δεν δικαιούνταν καμία αποζημίωση.

Όπως αναφέρει το άρθρο της DW οι ερευνητές βρήκαν ότι πολλοί από τους παιδόφιλους-ανάδοχους ήταν ακαδημαϊκοί καθηγητές, υψηλόβαθμα μέλη του Ινστιτούτου Max Planck, του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου και του διαβόητου Σχολείου Odenwald στην Έσση, που βρέθηκε στο επίκεντρο ενός τεράστιου σκανδάλου παιδοφιλίας πριν από αρκετά χρόνια. Έκτοτε έχει κλείσει.

Οι Αρχές του Βερολίνου λένε τώρα ότι θα ρίξουν φως στην συγκεκριμένη υπόθεση.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.