Κινέζος δισεκατομμυριούχος πέρασε δραματικές ώρες, όταν έπεσε θύμα απαγωγής μαζί με την οικογένειά του στο σπίτι του.

Όπως αναφέρει το CNN, ο 77χρονος συνιδρυτής της εταιρείας Midea, He Xiangjian, κρατήθηκε όμηρος για ώρες σε μία δραματική απόπειρα απαγωγής, η οποία φαίνεται να έληξε όταν ο γιος του κατάφερε να ξεφύγει και να ειδοποιήσει την αστυνομία, αφού πρώτα διέσχισε κολυμπώντας ένα ποτάμι.

Ο Xiangjian, ο οποίος βρίσκεται στην 45η θέση της λίστας του Forbes για τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο, με περιουσία που εκτιμάται στα 24 δισ. δολάρια, βρέθηκε όμηρος 5 δραστών στην πόλη Foshan, σύμφωνα με τα κινεζικά Μέσα.

Όπως αναφέρει το BBC, η αστυνομία προχώρησε σε 5 συλλήψεις για την απόπειρα απαγωγής ενός από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Κίνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα με τις αρχές να ενημερώνονται το απόγευμα της Κυριακής ότι υπήρχε διάρρηξη σε σπίτι με τη ζωή των ενοίκων σε αυτό να διατρέχει κίνδυνο.

Ο 77χρονος He Xiangjian ίδρυσε την Midea το 1992 και αποχώρησε από τη θέση του προέδρου το 2012 μολονότι εξακολουθεί να αποτελεί τον βασικό μέτοχό της.