Οι Ουκρανοί είναι διαρκώς στους δρόμους αυτές τις ημέρες, στην κοινωνική αναταραχή που έχει τη χώρα στις φλόγες και ανάμεσά τους βρίσκεται και η νικήτρια του διαγωνισμού Eurovision του 2014, Ρουσλάνα Λίζικο.

«Οι νόμοι στην Ουκρανία δεν εφαρμόζονται πλέον. Δεν έχουμε πού να στραφούμε και γι’ αυτό ζητάμε από τη διεθνή κοινότητα να μας ακούσει και να μας βοηθήσει», λέει η Ρουσλάνα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους.

«Η διαμαρτυρία μας είναι ειρηνική και το μόνο που θέλουμε είναι δικαιοσύνη, μια χώρα που να λειτουργεί με το γράμμα των νόμων. Είμαι σίγουρη ότι ο ελληνικός λαός νιώθει αλληλέγγυος προς τους διαδηλωτές εδώ, που θέλουν να κρατήσουν ζωντανό το ευρωπαϊκό όνειρο για την Ουκρανία», εξηγεί η δημοφιλής τραγουδίστρια, που έγινε γνωστή και στην Ελλάδα.

«Στη Μαϊντάν, ο ρόλος μου δεν είναι πολιτικός. Θέλω απλώς να στείλω το μήνυμα ότι αυτόν τον αγώνα πρέπει να τον δώσουμε όλοι μαζί, ενωμένοι και αποφασισμένοι, παρά το κρύο και παρά τη βία. Αν χρειαστεί να τραγουδάω κάθε βράδυ στη Μαϊντάν μέχρι τις επόμενες προεδρικές εκλογές του 2015, θα το κάνω», υπόσχεται.

Η Ρουσλάνα είναι πολιτικοποιημένο άτομο, όπως εξηγεί ο ατζέντης της, Ολιβιέ Βανχούτ και είναι άλλωστε γνωστό ότι είχε συμμετάσχει και στην Πορτοκαλί Επανάσταση, αφιερώνοντας το τραγούδι της «Wild Dances» στο κίνημα. Υποστήριζε τον φιλοδυτικό πρόεδρο Βίκτορ Γιούσενκο και συμμετείχε στις διαδηλώσεις εκείνων που ζητούσαν την ακύρωση του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών, όπου είχε εκλεγεί ο Γιανουκόβιτς, θεωρώντας πως είχαν νοθευτεί.

Αν και υπήρξε βουλευτής με το κόμμα «Η Ουκρανία μας» την περίοδο 2006-2007, δεν έχει πλέον πολιτικές φιλοδοξίες, σύμφωνα τουλάχιστον με τον ατζέντη της. “Θα συνεχίσει να μάχεται δυναμικά για την ευρωπαϊκή προοπτική της Ουκρανίας”, λέει ο κύριος Βανχούτ.