Γυναίκες, που αν δεν είχαν μεγαλώσει στη φτώχεια και την εξαθλίωση στο Sonagachi της Ινδίας σίγουρα δεν θα είχαν επιλέξει τους οίκους ανοχής, φωτογράφισε ο Souvis Datta που ταξίδεψε στην περιοχή.

Ο φωτογράφος επέλεξε ως θέμα του ταξιδιού του τα άπορα κορίτσια που εκδίδονται στους δρόμους στην πόλη στην Καλκούτα για να έχουν ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι τους.

Ο 21χρονος φωτογράφος που από τη Μουμπάι πήγε στο Λονδίνο σε ηλικία 8 ετών, δήλωσε ότι το Sonagachi διοικείται άτυπα από ένα παράνομο δίκτυο από συμμορίες και σωματέμπορους. Οι «ξένοι», συμπεριλαμβανομένων των ρεπόρτερ είναι ανεπιθύμητοι στην περιοχή όπου εκτιμάται ότι 12.000 ανήλικα κορίτσια εκδίδονται, όπως αναφέρει το Design Taxi.

Ο φωτογράφος εξηγεί ότι επέλεξε το συγκεκριμένο θέμα για να «δώσει φως» στον σκοτεινό κόσμο της πορνείας. Παράλληλα θέλησε να βάλει ένα ανθρώπινο πρόσωπο στη γενική έννοια της σωματεμπορίας και να ευαισθητοποιήσει τους συνανθρώπους του.

Βλέποντας κανείς αυτές τις φωτογραφίες συνειδητοποιεί ότι καμία γυναίκα δεν επέλεξε να εκδίδεται, αλλά η εξαθλίωση και η φτώχεια την ανάγκασαν…