Ένα από τα μικρότερα ηλικιακά θύματα του κορονοϊού έγινε ένα νεογνό μόλις δύο ημερών στη Νότια Αφρική, το οποίο άφησε την τελευταία του πνοή από την Covid-19, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του BBC.

Η μητέρα του είχε βρεθεί θετική στον κορονοϊό και στη συνέχεια βρέθηκε και το νεογνό, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Υγείας της αφρικανικής χώρας. Το μωρό γεννήθηκε πρόωρα και χρειαζόταν αναπνευστήρα, πρόσθεσε.

Ο αριθμός των νεκρών από την Covid-19 στη Νότια Αφρική ανήλθε σε 339 και των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε 18.003.

Το νεογνό γεννήθηκε με βραδυκαρδία και ο ιατροδικαστής κατέγραψε ως κύρια αιτία θανάτου την οξεία υποξική – ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια, γνωστή και ως περιγεννητική ασφυξία, που σημαίνει ότι ο εγκέφαλος δεν αιματώνεται ούτε οξυγονώνεται επαρκώς, ενώ ο Covid-19 καταγράφηκε ως δευτερεύουσα αιτία θανάτου.

Άλλα νεαρά θύματα της νόσου περιλαμβάνουν ένα τρίχρονο παιδί που πέθανε στις 5 Μαΐου στη Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Σε αυτήν την περίπτωση η μητέρα και το παιδί είχαν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό μετά τη γέννα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της Νοτίου Αφρικής, το νεογνό είναι ένα από τα 27 θύματα της νόσου που καταγράφηκαν στη χώρα το τελευταίο 24ωρο.