Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της Γαλλίας απαγόρευσε και πάλι την παράσταση που επρόκειτο να δώσει απόψε στη Νάντη ο σατιρικός ηθοποιός Ντιεντονέ, δύο ώρες προτού ξεκινήσει το σόου, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι BFMTV.

Νωρίτερα σήμερα άλλο δικαστήριο, χαμηλότερου βαθμού, στον οποίο είχε προσφύγει ο Ντιεντονέ, είχε δώσει το «πράσινο φως» να ανεβεί το έργο «Ο Τοίχος» κρίνοντας ότι στόχος της παράστασης αυτής δεν ήταν «να προσβάλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου έγινε γνωστή δύο ώρες προτού ανοίξει η αυλαία για την παράσταση, για την οποία είχαν ήδη πουληθεί 6.000 εισιτήρια. Πολλοί από τους θεατές που είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται υποδέχτηκαν με σφυρίγματα αποδοκιμασίας την είδηση.

Η γαλλική κυβέρνηση χαιρέτισε την απόφαση, χαρακτηρίζοντάς την «νίκη για τη Δημοκρατία». «Δεν μπορούμε να ανεχτούμε τον αντισημιτισμό, τον ρατσισμό, δεν είναι αυτή η Γαλλία», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς. «Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι, στη σημερινή κοινωνία, θα υπάρχει η παραμικρή παραχώρηση στον αντισημιτισμό που είναι εντελώς ξένος στις αξίες και τις αρχές μας», σημείωσε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό.