Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες ότι η κυβέρνησή του εξετάζει περισσότερα οικονομικά μέτρα, πιθανόν μέσω προεδρικών διαταγμάτων, ώστε να διαθέσει βοήθεια κατά των οικονομικών συνεπειών από την πανδημία του νέου κορονοϊού.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος Τραμπ εμφανίστηκε να επιβεβαιώνει την πιθανότητα παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για το 2019, σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων έχει ήδη δοθεί τρίμηνη παράταση, η οποία εκπνέει την 15η Ιουλίου.

«Τα πράγματα μπορεί να εξελιχθούν έτσι. Πρέπει να βοηθάμε τους ανθρώπους» δήλωσε ο πρόεδρος Τραμπ απαντώντας σε ερώτηση για την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, αλλά και για πιθανά οικονομικά μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης του κορονοϊού, τα οποία δε θα απαιτούν την ανάληψη δράσης από το Κογκρέσο.

Επαναλειτουργία της βιομηχανικής παραγωγής στο Μίσιγκαν από την 11η Μαΐου

Η κυβερνήτης του Μίσιγκαν Γκρέτσεν Ουίτμερ δήλωσε χθες ότι οι βιομηχανίες της Πολιτείας μπορούν να επαναλειτουργήσουν στις 11 Μαΐου, απομακρύνοντας ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων της βόρειας Αμερικής σχετικά με την επιστροφή χιλιάδων εργαζομένων στις θέσεις εργασίας τους, μετά τη διακοπή λειτουργίας των γραμμών παραγωγής που έγινε κατά της εξάπλωσης της πανδημίας της Covid-19.

Παρότι ο βιομηχανικός τομέας της αναφερόμενης Πολιτείας θα επαναλειτουργήσει, η Ουίτμερ παρέτεινε την εντολή παραμονής των πολιτών στα σπίτια τους για δύο εβδομάδες μέχρι την 28η Μαΐου, επικαλούμενη την επιθυμία αποφυγής ενός δεύτερου κύματος εξάπλωσης της πανδημίας που προκαλεί ο νέος κορονοϊός.

«Είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά…, η επαναλειτουργία της οικονομίας με ασφάλεια και υπευθυνότητα» δήλωσε η ίδια στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Ο βιομηχανικός τομέας είναι ένα σημαντικό τμήμα της οικονομίας μας» τόνισε η Ουίτμερ, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες General Motors Co και Fiat Chrysler Automobiles NV (FCA) ανακοίνωσαν στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας ότι στοχεύουν στην έναρξη της παραγωγής οχημάτων στη βόρεια Αμερική από τις 18 Μαΐου.

Ωστόσο, οι προμηθευτές τους θα χρειαστούν χρόνο για να προετοιμαστούν κατάλληλα, για την έναρξη της παραγωγής τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Η Ford Motor Co ανακοίνωσε χθες ότι προγραμματίζει επίσης την επανεκκίνηση της παραγωγής της την 18η Μαΐου.

Υποχρεωτική η θερμομέτρηση για επιβάτες και πληρώματα της αεροπορικής εταιρίας Frontier Airlines από την 1η Ιουνίου

Η αμερικανική αεροπορική εταιρία Frontier Airlines δήλωσε χθες ότι θα αρχίσει τη θερμομέτρηση όλων των επιβατών, αλλά και των μελών των πληρωμάτων της από την 1η Ιουνίου, ενώ θα απαγορεύει την είσοδο στα αεροσκάφη της, σε όποιον εντοπιστεί με 38 πυρετό.

Η Frontier αναφέρει πως είναι η πρώτη αεροπορική εταιρία μεταξύ των μεγάλων αεροπορικών εταιριών στις ΗΠΑ, που ακολουθεί τις οδηγίες που έχουν δοθεί για την υποχρεωτική χρήση μάσκας απ’ όλους τους επιβάτες, αλλά και για την αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας, ανταποκρινόμενη στις ανησυχίες για την εξάπλωση του κορονοϊού.