«Έξυπνα» κράνη επιστρατεύει η αστυνομία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με τα οποία θα σαρώνουν την θερμοκρασία εκατοντάδων ανθρώπων σε ένα μόλις λεπτό, σε μια προσπάθεια καταπολέμησης του κορονοϊού.

Τα κράνη, που λειτουργούν μέσα σε λιγότερο χρόνο και με μικρότερη επαφή σε σχέση με τα παρασοδιακά θερμόμετρα, μπορούν να μετρήσουν την θερμοκρασία από απόσταση πέντε μέτρων και να σαρώνουν έως και 200 ανθρώπους το λεπτό ενεργοποιώντας έναν συναγερμό σε περίπτωση που καταγράψουν πυρετό.

Η κινεζική εταιρεία KC Wearable λέει ότι έχει πουλήσει περισσότερα από 1.000 τέτοια κράνη και έχει δεχτεί παραγγελίες από την Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και την Ασία.

Η αστυνομία του Ντουμπάι χρησιμοποιεί τα κράνη για να σκανάρει πολίτες που βρίσκονται σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, περιλαμβανομένων συνοικιών που βρίσκονται σε lockdown εξαιτίας του κορονοϊού αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters.

Δείτε το βίντεο:

Τα αραβικά κράτη του Κόλπου έχουν εντατικοποιήσει τους ελέγχους έπειτα από την καταγραφή ενός αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων μεταξύ των μεταναστών εργατών χαμηλού εισοδήματος σε κατάμεστα κτιριακά συγκροτήματα.

Τα ΗΑΕ έχουν το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων μεταξύ των έξι κρατών του Κόλπου -περισσότερα από 8.000- και έχουν καταγράψει πάνω από 50 θανάτους.

Όπως όλες οι χώρες του κόσμου τα κράτη του Κόλπου έχουν επιστρατεύσει την τεχνολογία στην μάχη τους κατά του κορονοϊού, όπως εφαρμογές για smartphones που εντοπίζουν όσους έχουν μολυνθεί από τον ιό. Οργανώσεις για τα πολιτικά δικαιώματα έχουν καταδικάσει αυτές τις εφαρμογές λέγοντας ότι παραβιάζουν την ιδιωτικότητα των πολιτών.