Την ώρα που η ανησυχία για τον κορονοϊό μεγαλώνει και ο ιός εξακολουθεί να εξαπλώνεται, στις ΗΠΑ ομοσπονδιακός δικαστής αρνήθηκε να αναβάλει την διεξαγωγή των προκριματικών εκλογών για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών στο Ουισκόνσιν, αλλά διεύρυνε τον χρόνο της ψηφοφορίας.

Ο δικαστής Ουίλιαμ Μ. Κόνλεϊ, με δικαστική απόφαση 53 σελίδων, αναφέρει πως η αναβολή των προκριματικών εκλογών που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν την Τρίτη, «θα επιβάρυνε» τους ψηφοφόρους και τους εργαζόμενους στα εκλογικά τμήματα, ενώ η λήψη μιας τέτοιας απόφασης δεν είναι αρμοδιότητα ενός ομοσπονδιακού δικαστηρίου.

Η έξαρση της πανδημίας έχει προκαλέσει προβλήματα στη διεξαγωγή των προκριματικών εκλογών των Δημοκρατικών για την ανάδειξη του υποψηφίου που θα αντιμετωπίσει τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ.

Η εξέλιξη της πανδημίας στις ΗΠΑ οδηγεί τις Πολιτείες, που είχαν προγραμματισμένες για τον Απρίλιο προκριματικές εκλογές, να τις καθυστερήσουν ή να αναπροσαρμόσουν τα σχέδια τους εξαιτίας των υγειονομικών κινδύνων.

Την ίδια ώρα η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με αδιανόητους αριθμούς: Κάθε ώρα χάνουν τη ζωή τους περίπου 49 άνθρωποι και οι νεκροί έχουν φτάσει τους 5.926.