Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε τη Δευτέρα προεδρικό διάταγμα για την αποτροπή της αποθήκευσης ιατρικών υλικών κρίσιμων στη μάχη κατά της εξάπλωσης της Covid-19, αλλά και ενδεχόμενης προσπάθειας χειραγώγησης των τιμών.

«Αυτό στέλνει ένα δυνατό μήνυμα –δεν θα επιτρέψουμε την αποθήκευση κρίσιμων υλικών και την χειραγώγηση των τιμών, πλήττοντας την υγεία της Αμερικής σε αυτή την ώρα της ανάγκης» ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter, η υπεύθυνη Τύπου του Λευκού Οίκου Στέφανι Γκρίσαμ.

Εν τω μεταξύ ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ είχε δηλώσει χθες ότι το υπουργείο του είχε αρχίσει ήδη την διεξαγωγή ερευνών για το ενδεχόμενο να αποθηκεύονται ιατρικά υλικά πρώτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊου και ενώ η πίεση προς τα νοσοκομεία αυξάνεται σε παναμερικανικό επίπεδο.

«Αν βρίσκεσαι σε μία αποθήκη… με μάσκες χειρουργείου, θα ακούσεις να σου χτυπάνε την πόρτα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπαρ κατά την τακτική καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Λευκό Οίκο.

Θετικά στον κορονοϊό τρία μέλη του Κογκρέσου

Τρία μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ έχουν διαγνωστεί θετικά στην Covid-19, ενώ τουλάχιστον άλλα 22, έχουν δηλώσει ότι έχουν τεθεί σε καραντίνα, καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες στη Γερουσία για την ψήφιση έκτακτης νομοθεσίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Ραντ Πολ (Κεντάκι), ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάριο Ντίας-Μπαλάρτ, αλλά και ο Δημοκρατικός βουλευτής Μπεν Μακάνταμς (Γιούτα) έχουν διαγνωστεί θετικοί στην Covid-19.