Οι αρχές της Νότιας Κορέας κατέγραψαν 74 νέα κρούσματα του κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο, ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα [τοπική ώρα] γεγονός που αύξησε το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί σε 8.236.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων δεν ξεπέρασε τα 100 για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Ήταν διψήφιος για πρώτη φορά έπειτα από 23 ημέρες προχθές Σάββατο, κατά τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες Κυριακή.

Επιβεβαιώθηκε ένας νέος θάνατος, που αύξησε το σύνολο των ανθρώπων που έχουν υποκύψει στην ασθένεια COVID-19 σε 76 στη Νότια Κορέα, τη χώρα που έχει χτυπηθεί περισσότερο από την πανδημία στην Ασία μετά την Κίνα.

Συνολικά 303 επιπλέον ασθενείς θεραπεύτηκαν και έλαβαν εξιτήριο, γεγονός που αύξησε το σύνολο των ανθρώπων που έχουν βγει από τα νοσοκομεία στους 1.137.

Τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC) γνωστοποίησαν ότι στο εξής, θα ανακοινώνουν δεδομένα για την εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης άπαξ ημερησίως, στις 10:00 [τοπική ώρα· 03:00 ώρα Ελλάδας]. Μέχρι σήμερα, έδιναν νεότερους απολογισμούς δύο φορές την ημέρα.

Η επιδημία είχε κορυφωθεί τις προηγούμενες εβδομάδες, με 8.205 κρούσματα να καταγράφονται από τη 19η Φεβρουαρίου ως τη 15η Μαρτίου, παρά τα έκτακτα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Η μητρόπολη Ντέγκου, επίκεντρο της επιδημίας στη Νότια Κορέα, έχει κηρυχθεί από τις αρχές «ζώνη καταστροφής». Η πόλη των 2,5 εκατομμυρίων κατοίκων είναι η έδρα μιας χριστιανικής αίρεσης που διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στην εξάπλωση.

Από την 3η Ιανουαρίου, έχουν εξεταστεί πάνω από 274.000 άνθρωποι, εκ των οποίων η διάγνωση για τους 251.297 ήταν αρνητική και 14.971 τελούν υπό επιτήρηση.