Το ξέσπασμα του νέου κορονοϊού έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία και τα κράτη προχωρούν στη λήψη μέτρων για την αντιμετώπισή του.

Ειδικότερα, η ιταλική κυβέρνηση θα εγκρίνει μέτρα ύψους περίπου 10 δισεκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση του αντίκτυπου από το ξέσπασμα του νέου κορονοϊού, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Βιομηχανίας.

Ο Στέφανο Πατουανέλι δήλωσε στον Radio Capital ότι τα μέτρα που λαμβάνονται για την πρόληψη περαιτέρω εξάπλωσης του νέου κορονοϊού θα προκαλέσουν πιθανόν αύξηση του δημοσιονομικού ελλείμματος σε μόλις κάτω του 3% του ΑΕΠ φέτος.

Κυβερνητική πηγή δήλωσε χθες Δευτέρα στο Reuters, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει αύξηση του δημοσιονομικού ελλείμματος σε 2,8% του ΑΕΠ φέτος. Την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει αύξηση του ελλείμματος σε 2,5% από τον προηγούμενο στόχο του 2,2%.

Ο Πατουανέλι σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα εγκρίνει πιθανόν μια πρώτη σειρά μέτρων ύψους κάτω του στόχου των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ και ότι περισσότερα θα προστεθούν σε ένα δεύτερο στάδιο.

Οι συστάσεις στους πολίτες της Αυστρίας και της Ρωσίας

Η Αυστρία συνέστησε σήμερα στους πολίτες της να επιστρέψουν από την Ιταλία, η οποία σχεδιάζει καραντίνα σε πανεθνικό επίπεδο ως τον επόμενο μήνα σε μια νέα προσπάθεια να καταπολεμήσει τον κορονοϊό στην χειρότερα πληγείσα χώρα στην Ευρώπη.

«Στους Αυστριακούς ταξιδιώτες συστήνεται να επιστρέψουν στην Αυστρία», αναφέρει στον ιστότοπό του σήμερα το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών.

Η αρμόδια αρχή ασφάλειας των καταναλωτών στη Ρωσία συνέστησε σήμερα στους πολίτες να αποφεύγουν τα δημόσια μέσα μεταφοράς τις ώρες αιχμής στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που λαμβάνονται κατά του νέου κορονοϊού.

«Αποχή από τις επισκέψεις σε δημόσιους χώρους: εμπορικά κέντρα, αθλητικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και τα μέσα μεταφοράς τις ώρες αιχμής», αναφέρει σε ανακοίνωσή του η αρχή Rospotrebnadzor.

«Ο κοροναϊός θα προκαλέσει ύφεση στη Γερμανία»

Η κρίση του κοροναϊού θα προκαλέσει ύφεση στη Γερμανία, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του γερμανικού ινστιτούτου Ifo στο γερμανικό δίκτυο SWR.

Ο οικονομολόγος Κλέμενς Φιστ δήλωσε ότι βλέπει τον κόσμο να είναι στο χείλος μιας οικονομικής κρίσης και ότι υπάρχουν ομοιότητες με το 2008 όταν ξέσπασε η χρηματοπιστωτική κρίση.

Η Αίγυπτος απαγορεύει τις συγκεντρώσεις κόσμου

Με απόφαση του πρωθυπουργού της Αιγύπτου, Μουστάφα Μαντμπούλι, η χώρα αποφάσισε να αναβάλει τις πολυπληθείς εκδηλώσεις μέχρι νεωτέρας, χωρίς προς το παρόν να δοθούν λεπτομέρειες.

Η απόφαση είναι μέρος των προληπτικών μέτρων που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση του Καΐρου για να σταματήσει τη διάδοση του κοροναϊού.

Μάλιστα, σε άμεση απάντηση στην εν λόγω απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, το υπουργείο Πολιτισμού της Αιγύπτου ανακοίνωσε την αναστολή όλων των καλλιτεχνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων του με πολύ κόσμο, μέχρι νεωτέρας.

Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών ανέστειλε τις επισκέψεις σε φυλακές σε όλη τη χώρα για διάστημα τουλάχιστον 10 ημερών, ξεκινώντας από σήμερα, για την ασφάλεια τόσο των πολιτών όσο και των κρατουμένων.