Σε απόπειρα δολοφονίας κατέληξε τελικά τα ξημερώματα της Κυριακής (16/82) το συμβόλαιο θανάτου που έπρεπε να εκτελεστεί πάση θυσία στην Αγία Νάπα της Κύπρου, όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία που παρουσίασε η Αστυνομία ενώπιον Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας σήμερα το πρωί.

Όπως μεταδίδει sigmalive σε βάρος του 38χρονου κατηγορούμενου ως εκτελεστή από την Πάφο εκδόθηκε οκταήμερο διάταγμα προσωποκράτησης.

Οι Αρχές διερευνούν το κατά πόσο ο 38χρονος ήταν ο άνδρας που θα εκτελούσε το συμβόλαιο θανάτου, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν κι άλλες συλλήψεις αφού οι ανακριτές συνεχίζουν τις εξετάσεις τους.

Όπως ανέφερε η αστυνομία ενώπιον Δικαστηρίου την 16η Φεβρουαρίου και 02.02 τα ξημερώματα άγνωστο πρόσωπο που φορούσε μαύρα ρούχα και είχε καλυμμένο το πρόσωπό του πέρασε πεζό έξω από το καφέ και άρχισε να πυροβολεί με ριπή εναντίον εναντίων των θαμώνων που βρίσκονταν μέσα. Ο φερόμενος ως δράστης τράπηκε σε φυγή τρέχοντας ανατολικά του καφέ όπου βρίσκεται το καφέ.

Αντικείμενο αναφοράς κατά τη δικαστική διαδικασία για την υπόθεση απόπειρας φόνου αποτέλεσε άγνωστος άντρας, ο οποίος πέρασε από την περιοχή λίγο πριν το χτύπημα. Βίντεο που δημοσιεύει το SigmaLive καταγράφει τον άγνωστο να κινείται έξω από το καφέ δέκα περίπου λεπτά μετά τις 01.00 τα ξημερώματα.

Ερωτηθείς από την Δικαστή για το κατά πόσο αντιλαμβάνεται τη διαδικασία ο ύποπτος ανέφερε ότι «δεν έχω ανάμειξη στην υπόθεση», πράγμα που επανέλαβε και προς το τέλος της διαδικασίας όταν ερωτήθηκε για το κατά πόσο φέρει ένσταση στην 8μερη προσωποκράτησή του.

Καρέ – καρέ το αιματηρό περιστατικό

Μαρτυρίες που έχει στην κατοχή της η Αστυνομία αναφέρουν ότι στις 13 Φεβρουαρίου και λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα άγνωστος ο οποίος φορούσε μαύρα ρούχα και είχε καλυμμένο το πρόσωπό του προσέγγισε το πάρκινγκ του καφέ στο οποίο έγινε η απόπειρα. Ο άνδρας ήταν πεζός και προσέγγισε τον χώρο από το πάρκινγκ του μουσείου Θάλασσα.

Εκεί έγινε αντιληπτός από δυο άτομα και αμέσως εγκατέλειψε τον χώρο κατευθυνόμενος και πάλι προς το Μουσείο Θάλασσα. Κατά την αναχώρησή του φάνηκε ότι αυτός κρατούσε στο δεξί του χέρι αντικείμενο που ομοίαζε με αυτόματο πυροβόλο όπλο. Και εκείνο το βράδυ όπως και το βράδυ του Σαββάτου 15 Φεβρουαρίου ο επιχειρηματίας που ως φάνηκε ήταν «στόχος» βρισκόταν στην ίδια καφετέρια.

Τι έδειξαν οι κάμερες

Ο ύποπτος διανυκτέρευσε στις 14 Φεβρουαρίου για ένα βράδυ σε ξενοδοχείο της Αγίας Νάπας. Την επόμενη μέρα, δηλαδή στις 15 αναχώρησε από το πρώτο ξενοδοχείο για να διαμείνει σε άλλο και πάλι στην Αγία Νάπα.

Από εκεί αναχώρησε το πρωί της Κυριακής 16 Φεβρουαρίου. Όπως καταδεικνύουν τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης των ξενοδοχείων ο ύποπτος αναχωρεί από το δεύτερο ξενοδοχείο στις 23.43 της 15ης και επιστρέφει πίσω στις 02.12 της επόμενης μέρας.

Ο ύποπτος σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης επισκέφθηκε την Αγία Νάπα και στις 12 Φεβρουαρίου. Το αυτόματο στρατιωτικό πυροβόλο όπλο τύπου Μ58 που εντοπίστηκε στο μουσείο Θάλασσα, συνδέθηκε βαλλιστικά με τους κάλυκες που εντοπίστηκαν στη σκηνή της απόπειρας ενώ το ίδιο όπλο συνδέθηκε με επιστημονική μαρτυρία με τον ύποπτο.

Εναντίον του 38χρονου διερευνώνται αδικήματα που αφορούν συνωμοσία για φόνο, παράνομη κατοχή και μεταφορά πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α και παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών.

Να σημειωθεί ότι και οι τέσσερις τραυματίες της απόπειρας νοσηλεύονται σε Νοσοκομείο.