Το Ιράν και οι έξι μεγάλες δυνάμεις άρχισαν τις συνομιλίες τους για δεύτερη ημέρα σήμερα, με στόχο τον τερματισμό της διένεξης όσον αφορά τις αμφιλεγόμενες πυρηνικές δραστηριότητες της Τεχεράνης, σύμφωνα με διπλωμάτες.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Ιράν και των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Κίνας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας άρχισαν σήμερα γύρω στις 12:30 τοπική ώρα (13:30 ώρα Ελλάδος) στα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ στην Γενεύη. Η έναρξή τους είχε καθυστερήσει σήμερα λόγω μιας σειράς διμερών συναντήσεων που έγιναν ανάμεσα σε αντιπροσωπείες, σύμφωνα με διπλωμάτες.

Οι έξι μεγάλες δυνάμεις αναμένεται να ασκήσουν πιέσεις στο Ιράν για να λάβουν περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά την πρόταση που τους έκανε χθες. Δυτικοί διπλωμάτες θέλουν η νέα συμφιλιωτική γλώσσα που έχει υιοθετήσει το Ιράν να συνοδεύεται και από συγκεκριμένες ενέργειες και επαληθεύσιμα βήματα για να δείξει ότι δεν προσπαθεί μυστικά να αναπτύξει τα μέσα για την κατασκευή πυρηνικού όπλου.