Προς μεγάλη έκπληξη των πυροσβεστών, που έκαναν έρευνες με σόναρ στη λίμνη Norman της Βόρειας Καρολίνας, η συσκευή έδειξε ένα μικρό αεροσκάφος θαμμένο στο βυθό της. Η ανακάλυψη πυροδότησε διαφορετικές θεωρίες για το πώς και από πού το αεροσκάφος κατέληξε εκεί.

Το αεροπλάνο εντοπίστηκε περίπου 30 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της λίμνης, στις 5 Σεπτεμβρίου.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανέθεσε σε ομάδα δυτών να επιθεωρήσει το μονοκινητήριο και εκείνοι είπαν πως δεν μπορούσαν να ανοίξουν την πόρτα αλλά και πως δεν υπήρχαν ενδείξεις πως κάποιος είχε παγιδευτεί μέσα.

Οι δύτες παρέδωσαν στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας τα στοιχεία του αεροσκάφους και σύμφωνα με το ABC είναι σε εξέλιξη η έρευνα στα αρχεία της για τον ιδιοκτήτη και την προέλευσή του.

Η Barbara Anderson που κατοικεί στην περιοχή δήλωσε πως πρόκειται για το αεροσκάφος που η ίδια «έχασε» πριν από τρεις δεκαετίες.

«Ξοδέψαμε χιλιάδες δολάρια αναζητώντας το», είπε, εξηγώντας πως είχε χαθεί σε ώρα εκπαίδευσης. «Μας τηλεφώνησαν και μας είπαν πως το αεροπλάνο είχε βυθιστεί από λάθος, το προσγείωσαν και ξέχασαν να το ασφαλίσουν», τόνισε η γυναίκα. Το πλήρωμα επιβίωσε αλλά το αεροσκάφος όχι.

«Κάθε φορά που βρισκόμουν σε πτήση, το έψαχνα», πρόσθεσε, «και μια μέρα το είδα. Ο ήλιος έριχνε έτσι το φως του που το εντόπισα. Αλλά μέχρι να φτάσουν τα συνεργεία εκεί με τα σκάφη και τον εξοπλισμό, είχε μετακινηθεί», δήλωσε στο WSOCTV.

Μία διαφορετική ιστορία έχει να διηγηθεί ένας άλλος κάτοικος της περιοχής, σύμφωνα με το WCNC. Ο Carroll Lineberger Jr. θυμάται να πετά γύρω από τη λίμνη με τον πιλότο πατέρα του πριν από 35 χρόνια. Περίπου δύο εβδομάδες αργότερα ο πατέρας του τού είπε πως το αεροπλάνο, που ανήκε σε έναν άνδρα ονόματι John Gibson, είχε βυθιστεί.

Ο ίδιος αναγνώρισε το αεροπλάνο από τις εικόνες που έδειξαν τα τοπικά κανάλια από το σόναρ.