Ο Adam Neumann απασχολεί πολύ την οικονομική ειδησεογραφία τον τελευταίο καιρό, καθώς οι περιπέτειες της WeWork δεν φαίνεται να έχουν τέλος.

Ο συνιδρυτής της αναγκάστηκε να παραιτηθεί τελικά τον Σεπτέμβριο του 2019 για να προλάβει την απόλυσή του που είχε ήδη αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο.

Αφού ματαιώθηκε και η αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, όλα έδειχναν πως θα ήταν το τέλος της εταιρίας που έπιασε τον επενδυτικό κόσμο εξαπίνης.

Κι όμως, έναν μήνα αργότερα η επενδυτική τράπεζα (και μέτοχος της WeWork) SoftBank έσωσε την παρτίδα, αγοράζοντας τις υπάρχουσες μετοχές της έναντι 3 δισ. δολαρίων και δανείζοντας στην εταιρία άλλα 5 δισεκατομμύρια!

Η αναπάντεχη συμφωνία όχι μόνο έσωσε την προβληματική WeWork, αλλά της ξανάδωσε κεφαλαιοποίηση 8 δισ. δολαρίων. Μακριά από το πρόσφατο παρελθόν της βέβαια, καθώς τον Ιανουάριο του 2019 είχε εκτιμηθεί στα 47 δισ. Και έξι βδομάδες μετά φλέρταρε ανοιχτά με τη χρεοκοπία!

Το bailout της ιαπωνικής SoftBank τον Οκτώβριο έσωσε όμως και τον ίδιο τον Neumann, που ανέκτησε το καθεστώς του δισεκατομμυριούχου, όπως μας λέει το Forbes. Παρά το γεγονός ότι οι εκτιμήσεις για την περιουσία του ποικίλουν, το έγκριτο περιοδικό την τοποθετεί στο 1 δισ. δολάρια.

Όπως κάνει και το Bloomberg, λέγοντάς μας πως αξίζει «τουλάχιστον 1 δισ. δολάρια». Ο Neumann έκανε τα λεφτά του ιδρύοντας τη μικρή αυτοκρατορία WeWork, που έχει πλέον παρουσία σε 110 πόλεις.

Η πτώση της WeWork έφερε και την πτώση του ίδιου του Neumann, καθώς λίγους μόλις μήνες πριν είχε περιουσία της τάξης των 4,1 δισεκατομμυρίων. Τα λεφτά του εξαρτώνται απόλυτα από την πορεία της μετοχής της WeWork, η οποία βυθίστηκε μέσα στη χρονιά.