Οι μαζικές κινητοποιήσεις δεν… «συγκίνησαν» τον πρωθυπουργό της Γαλλίας

Ο Φιλίπ δήλωσε αποφασισμένος να προωθήσει τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος


ΚΟΣΜΟΣ
3:26
07/12/2019
Οι μαζικές κινητοποιήσεις δεν… «συγκίνησαν» τον πρωθυπουργό της Γαλλίας
1
loading

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ δήλωσε ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα δεν θα αποδυναμώσουν την αποφασιστικότητά του να μεταρρυθμίσει το ασφαλιστικό σύστημα, υποσχέθηκε, ωστόσο, στους εργαζόμενους ότι θα προσπαθήσει να αποφύγει τη βίαιη μετάβαση στο νέο καθεστώς.

Ο Φιλίπ διαβεβαίωσε ότι δεν επιδιώκει την αντιπαράθεση με τις συνδικαλιστικές ενώσεις, οι οποίες απηύθυναν χθες κάλεσμα οι μαζικές διαδηλώσεις και οι απεργίες ενάντια στα σχέδια εξορθολογισμού ενός από τα πλέον γενναιόδωρα συνταξιοδοτικά συστήματα στον κόσμο, να συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα.

«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η υπερβολικά διαφορετική φύση των υφισταμένων 42 συνταξιοδοτικών προγραμμάτων δεν μπορεί να συνεχιστεί», ξεκαθάρισε ο Γάλλος πρωθυπουργός σε τηλεοπτική παρέμβασή του.

«Γνωρίζουν, επίσης, ότι θα πρέπει να εργαζόμαστε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα».

Χθες, το επιβατικό κοινό βρέθηκε για δεύτερη ημέρα αντιμέτωπο με καθυστερήσεις και ακυρώσεις στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς προκειμένου να πάει και να επιστρέψει από τη δουλειά του. Η κρατική σιδηροδρομική εταιρεία SNCF ανέφερε ότι τα προβλήματα θα συνεχιστούν στα δρομολόγια των τρένων κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και τη Δευτέρα. Με μειωμένο προσωπικό λειτούργησαν σχολεία και νοσοκομεία.

Μία ημέρα νωρίτερα, περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τις αρχές, κατέκλυσαν τους δρόμους και οι συγκοινωνίες παρέλυσαν στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις, ενώ βίαια επεισόδια ξέσπασαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στη γαλλική πρωτεύουσα και τη Ναντ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
 1. avatar gkagkarin.blogspot.com

  Το ΠΑΜΕ, μέλος της ΠΣΟ, βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των εργατών της Γαλλίας, στον αγώνα ενάντια στα αντεργατικά μέτρα επιχειρηματικών ομίλων - κυβέρνησης Μακρόν - ΕΕ.

  Οι εργαζόμενοι της Γαλλίας με την τεράστια συμμετοχή τους στην απεργία της 5ης Δεκέμβρη και τις απεργιακές κινητοποιήσεις δίνουν το μήνυμα για συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα.

  Οι απεργιακές συνελεύσεις σε πολλές περιοχές ήδη αποφασίζουν συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
  Χαρακτηριστικά τα ποσοστά συμμετοχής στις βιομηχανίες Ενέργειας της Μασσαλίας όπου η συμμετοχή είναι PETRONEIOS/INEOS: 95%, KEM ONE FOS: 100%, KEM ONE LAVERA/NAPHTA: 100%, TRAPIL PORT DE BOUC: 100%, TOTAL LA MEDE: 90%, ESSO: 100%.
  ....
  https://gkagkarin.blogspot.com/2019/12/blog-post_84.html

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει