Σε 35 ανέρχονται οι νεκροί από συγκρούσεις μεταξύ του στρατού και των ισλαμιστών της Μπόκο Χαράμ στα βορειοανατολικά της χώρας

Στους 35 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις χθεσινές μάχες ανάμεσα στον στρατό και τους αντάρτες της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ στη βορειοανατολική Νιγηρία, με την πλειονότητα των θυμάτων να καταμετρώνται στις τάξεις των ισλαμιστών, ανακοίνωσε σήμερα ο στρατός.

«Ένας αστυνομικός και 17 τρομοκράτες της Μπόκο Χαράμ», βρήκαν τον θάνατο στην πρώτη σύγκρουση, η οποία ξέσπασε στην κοινότητα Μπάμα ύστερα από επίθεση εναντίον αστυνομικού τμήματος, αναφερόταν στην ανακοίνωση του στρατού. «Δύο στρατιώτες και 15 τρομοκράτες» έχασαν τη ζωή τους στη δεύτερη μάχη, που δόθηκε στην κοινότητα Μαλάμ Φατόρι.

Οι ισλαμιστές διέθεταν «προηγμένο» εξοπλισμό κι εκρηκτικά, ανακοίνωσε ο στρατός. Οι δύο κοινότητες αυτές, Μπάμα και Μαλάμ Φατόρι, βρίσκονται στην βόρειο Πολιτεία Μπόρνο, λίκνο της Μπόκο Χαράμ.

Οι επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ, αλλά και η συνακόλουθη κατασταλτική επιχείρηση που πραγματοποιούν κι οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν κοστίσει από το 2009 τη ζωή σε 3.600 ανθρώπους, σύμφωνα με την ΜΚΟ Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.