Η ατμοσφαιρική ρύπανση που έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ στο Νέο Δελχί μπορεί να είναι αποτέλεσμα μίας συγκεκαλυμμένης χημικής επίθεσης από το Πακιστάν, ισχυρίζεται ένας Ινδός πολιτικός, ο οποίος μάλιστα επέμεινε ότι η «ακλόνητη» θεωρία του θα έπρεπε να ληφθεί «σοβαρά» υπ’ όψη.

Όπως αναφέρει το RT, ο ηγέτης του κόμματος Meerut BJP, Vineet Agarwal Sharda, είπε: «Υπάρχει μία πιθανότητα δηλητηριώδη αέρια να έχουν απελευθερωθεί από οποιαδήποτε γειτονική χώρα που μας φοβάται».

Θέτοντας πρώτες στη λίστα το Πακιστάν και την Κίνα ως ύποπτες, ο Sharda δήλωσε ότι η Ινδία «πρέπει σοβαρά να λάβει υπ’ όψη» αν το Ισλαμαμπάντ απελευθέρωσε δηλητηριώδεις ουσίες στον αέρα του Νέου Δελχί. Επιπλέον κατηγόρησε το Πακιστάν ότι φοβάται τον Ινδό πρωθυπουργό Narendra Modi – που είναι επίσης μέλος του κόμματος BJP – και έκανε μια δυσοίωνη παρατήρηση ότι η Ινδία δεν έχει χάσει ποτέ πόλεμο από τον εξοπλισμένο με πυρηνικά γείτονά της.

Επίσης άσκησε κριτική σε αξιωματούχους της κυβέρνησης που απέδωσαν ευθύνες για τις επικίνδυνες περιβαλλοντικές συνθήκες στις εκπομπές ρύπων από βιομηχανίες και γεωργία.

«Οι αγρότες είναι η ραχοκοκαλιά της χώρας μας. Η γεωργία και οι βιομηχανίες δεν πρέπει να κατηγορούνται» είπε ο ηγέτης του BJP.

Οι Αρχές της Ινδίας βιάζονται να βρουν μια λύση – ή στη συγκεκριμένη περίπτωση, δικαιολογίες – για το επίπεδο της επικίνδυνης μόλυνσης του αέρα.

Νωρίτερα αυτή τη βδομάδα, ο υπουργός Υγείας Harsh Vardhan πρότεινε την κατανάλωση καρότων ως μέσο προστασίας των Ινδών από ασθένειες που προκαλούνται από την ατμοσφαιρική ρύπανση.