Ο αδερφός του παππού της ήταν ένας από αυτούς τους ανθρώπους που άλλαξαν την παιδική ψυχαγωγία.

Με τον παππού της στο πλευρό του ίδρυσαν ένα στούντιο παραγωγής, θα το έχετε ακούσει, Walt Disney Company το είπανε!

Ο Ρόι Ντίσνεϊ ήταν ο στενότερος συνεργάτης του Γουόλτ και άφησαν πίσω τους έναν σωστό κολοσσό. Κι όμως η εγγονή του Ρόι, Αμπιγκέιλ Ντίσνεϊ, έχει μικρότερη περιουσία από τον σημερινό γενικό διευθυντή της Disney, σύμφωνα με το Forbes!

Η Αμπιγκέιλ έχει περιουσία «μόλις» 120 εκατ. δολαρίων, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος του κολοσσού, Bob Iger, αξίζει κάπου 690 εκατ. δολάρια. Καθόλου τυχαίο δηλαδή που η Αμπιγκέιλ έχει κριτικάρει δημοσίως τον παχυλό μισθό του Iger.

Κάποια στιγμή μάλιστα, τον Ιούνιο του 2019, είχε γίνει μεγάλο θέμα με τα λεφτά που έχει ή δεν έχει η ανιψιά του Γουόλτ. «Το ίντερνετ λέει πως έχω μισό δισεκατομμύριο δολάρια, και ίσως να τα είχα αν είχα επενδύσει επιθετικά», είχε διαμαρτυρηθεί η ίδια στους «Financial Times», «έχω περίπου 120 εκατ. δολάρια και τα έχω για αρκετό καιρό τώρα».

Η Αμπιγκέιλ έχει δώσει πάνω από 70 εκατ. δολάρια την τελευταία 30ετία σε αγαθοεργίες και έχει καλέσει μάλιστα σε υψηλότερη φορολόγηση για την άρχουσα τάξη της Αμερικής.

Η κληρονόμος της Disney έχει δηλώσει πως πρέπει ακόμα και τα ιδιωτικά τζετ να απαγορευτούν, μπας και κλείσει η ψαλίδα της ανισότητας και «ξεβολευτούν οι δισεκατομμυριούχοι».

Η ίδια δεν αποκάλυπτε εδώ και χρόνια το ακριβές νούμερο της περιουσίας της και έλεγε μάλιστα πως της είναι ευκολότερο να μιλά για σεξ παρά για λεφτά…