Την εξάρθρωση του μεγαλύτερου κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας στο dark web ανακοίνωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, με την παγκόσμια αυτή επιχείρηση να οδηγεί στην σύλληψη 338 ατόμων σε 12 χώρες, ενώ σώθηκαν τουλάχιστον 23 κακοποιημένα παιδιά.

Αρκετοί από τους συλληφθέντες έχουν δηλώσει ένοχοι, ενώ ήδη καταδικάστηκε ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας Welcome To Video, Jong Woo Son.

Στο server της εν λόγω ιστοσελίδας βρέθηκαν 8TB παράνομου περιεχομένου, που αντιστοιχούν σε πάνω από 250.000 βίντεο παιδικής πορνογραφίας, με το 45% εξ αυτών να έχει ήδη ελεγχθεί.

Οι Αρχές έφτασαν στην εξάρθρωση της ιστοσελίδας μέσω του συστήματος πληρωμών. Συγκεκριμένα, κάθε χρήστης λάμβανε μία μοναδική bitcoin διεύθυνση για να μπορεί να αγοράζει περιεχόμενο. Οι πράκτορες δίωξης οικονομικού εγκλήματος κατάφεραν να εντοπίσουν τις bitcoin συναλλαγές μέσω ενός «εξειδικευμένου» προγράμματος που δεν αποκαλύφθηκε, το οποίο μπορεί να αναγνωρίζει τη γενικότερη τοποθεσία του server, το διαχειριστή του site και εντέλει τη φυσική τοποθεσία του server.

Οι Αρχές αναμένεται να προχωρήσουν στην κατάσχεση των bitcoins από 24 χρήστες, προκειμένου να αποζημιωθούν τα θύματα.

«Τα παιδιά από όλο τον κόσμο είναι ασφαλέστερα λόγω των πράξεων των ΗΠΑ και των διεθνών υπηρεσιών ασφαλείας να κυνηγήσουν αυτή την υπόθεση και να ανακτήσουν τα χρήματα για τα θύματα. Θα συνεχίσουμε να κυνηγούμε τέτοιους εγκληματίες τόσο στο darknet όσο και εκτός, στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό, για να διασφαλίσουμε πως θα λάβουν την τιμωρία που αρμόζει για τα ειδεχθή εγκλήματά τους» δήλωσε η Γενική Εισαγγελέας των ΗΠΑ, Jessie K. Liu.