Το καθεστώς του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ δε σκοπεύει να παραδώσει την εξουσία κατά τη διάσκεψη της Γενεύης, η οποία προβλέπεται να πραγματοποιηθεί εντός των προσεχών μηνών, δήλωσε σήμερα ο σύρος υπουργός Εξωτερικών Ουαλίντ Μουάλεμ.

«Δεν πηγαίνουμε στη Γενεύη για να παραδώσουμε την εξουσία στην άλλη πλευρά, αλλά για να επιτύχουμε μια αληθινή συνεργασία και μια ευρεία κυβέρνηση εθνικής ενότητας, η οποία θα αποτελείται από αντιπροσώπους όλων των κατηγοριών του λαού», τόνισε ο Μουάλεμ σε συνέντευξη Τύπου στη Δαμασκό.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο Μουάλεμ πρόσθεσε ότι εάν οι προτεινόμενες συνομιλίες της Γενεύης πραγματοποιηθούν θα υπάρξει εκεχειρία και οι αρχές της Δαμασκού είναι έτοιμες να συζητήσουν για τους μηχανισμούς επίβλεψής της.
Ο σύρος υπουργός κάλεσε τους γείτονες της Συρίας να σταματήσουν να εξοπλίζουν τους αντάρτες και τόνισε ότι η απόφαση που έλαβαν το Σάββατο οι δυτικές και οι αραβικές χώρες για τον εξοπλισμό των ανταρτών, θα παρατείνει την κρίση και θα αυξήσει την αιματοχυσία.

Ο Μουάλεμ υπογράμμισε ότι οι προοπτικές να αποκτήσουν οι αντάρτες τη δύναμη του στρατού είναι μικρές παρά τις υποσχέσεις των Αράβων για τον εξοπλισμό τους.

«Εάν προσδοκούν ή φαντάζονται ότι θα δημιουργήσουν μια ισορροπία δυνάμεων, πιστεύω ότι θα πρέπει να περιμένουν χρόνια για να συμβεί αυτό», υποστήριξε ο Μουάλεμ.