Φρίκη στην πόλη Σέντεν στη δυτική Γερμανία όταν η αστυνομία και η πυροσβεστική κατά τη διάρκεια κατάσβεσης μιας πυρκαγιάς σε πολυκατοικία ανακάλυψαν ό,τι είχε απομείνει από τη σωρό ενός συνταξιούχου και του σκύλου του.

Σύμφωνα με τη Bild, ο άνδρας κείτονταν νεκρός επί 8 χρόνια στο διαμέρισμά του. Τα σκελετικά υπολείμματα του Χάινζ Χ. που πέθανε σε ηλικία 59 ετών, βρέθηκαν δίπλα στο νεκρό σώμα του σκύλου του, που πιθανότατα πέθανε από ασιτία στο διαμέρισμα στην πόλη Σέντεν στη δυτική Γερμανία.

Οι πυροσβέστες μπήκαν στο διαμέρισμα και έκαναν τη ζοφερή ανακάλυψη την ώρα που προσπαθούσαν να εκκενώσουν την πολυκατοικία.

Πριν από 8 χρόνια τον είδαν τελευταία φορά ζωντανό

Η τελευταία φορά που τον είχαν δει ζωντανό ήταν το 2011. Όταν οι αστυνομικοί είδαν την θυρίδα του παρατήρησαν ότι είχαν ξεχειλίσει από τους φακέλους.

Το αυτοκίνητό του ήταν ακόμη σταθμευμένο στο πάρκινγκ της πολυκατοικίας.

Μια γειτόνισσα, η Αντζέλικα Χάβενερ δήλωσε πως είχε προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τις διάφορες αρχές, όταν διαπίστωσε μια παράξενη οσμή. Ωστόσο, ούτε ο διαχειριστής της πολυκατοικίας, ούτε η αστυνομία δεν εντόπισαν κάποια περίεργη μυρωδιά, όπως από νεκρό σώμα.

Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις οι άνθρωποι φτιάχνουν σενάρια μπροστά στην άγνοια που έχουν για διάφορα ζητήματα. Έτσι μία άλλη γειτόνισσα προσπάθησε να την καθησυχάσει λέγοντάς της πως ο Χάινζ, που είχε χωρίσει με την σύζυγό του πριν από πολλά χρόνια, μάλλον έμενε μαζί με κάποιον φίλο του, αλλού.

«Δεν του άξιζε τέτοιος θάνατος» δήλωσε η κυρία Χάβενερ. «Ήταν καλός άνθρωπος, αν και λίγο μοναχικός. Μου είχε πει ότι είχε σταματήσει την δουλειά του ως αρτοποιός, επειδή είχε αλλεργία στην σκόνη από το αλεύρι. Συνειδητοποίησα ότι δεν μαγείρευε κι έτσι, μερικές φορές του έφερνα φαγητό που έφτιαχνα εγώ. Ήταν ένας πολύ καλός γείτονας».