Νόμιμες οι αμβλώσεις σε όλη την Αυστραλία, εγκρίθηκαν και στη Νέα Νότια Ουαλία

Ήταν η τελευταία πολιτεία που δεν είχε προχωρήσει στην αποποινικοποίηση


ΚΟΣΜΟΣ
8:14
26/09/2019
Νόμιμες οι αμβλώσεις σε όλη την Αυστραλία, εγκρίθηκαν και στη Νέα Νότια Ουαλία
3
loading

Το πράσινο φως πήρε και από τη Νέα Νότια Ουαλία, στην Αυστραλία, η μεταρρύθμιση της νομοθεσίας που αποποινικοποιεί τις αμβλώσεις, και πλέον ο τερματισμός μιας κύησης είναι νόμιμος σε όλη την Αυστραλία καθώς η Νέα Νότα Ουαλία ήταν η τελευταία πολιτεία που δεν είχε περάσει τον σχετικό νόμο.

Ο νόμος εγκρίθηκε χθες, ανατρέποντας τα όσα ίσχυαν επί 119 χρόνια, με την παλαιότερη νομοθεσία, που οι επικριτές χαρακτήριζαν παρωχημένη.

Η συζήτηση για το θέμα αυτό των αμβλώσεων προκάλεσε εβδομάδες σφοδρών αντιπαραθέσεων και δίχασε τη συντηρητική κυβέρνηση.

Με όσα ίσχυαν πριν την τελευταία αλλαγή του νόμου, οι αμβλώσεις επιτρέπονταν στη Νέα Νότια Ουαλία μόνο εάν γιατρός δήλωνε πως υπήρχε «σοβαρός κίνδυνος» για την υγεία μιας γυναίκας.

Ο νόμος εγκρίθηκε με ψήφους 26-14 στην κάτω Βουλή της πολιτείας, έπειτα από μακροσκελείς συζητήσεις για πάνω από 100 πιθανές τροποποιήσεις. Είχε ήδη εγκριθεί από την άνω Βουλή.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, είναι νόμιμη η άμβλωση έως την 22η εβδομάδα της κύησης ή και αργότερα, αλλά τότε μόνο εφόσον συμφωνούν δύο γιατροί.

Η μεταρρύθμιση της σχετικής νομοθεσίας επικρίθηκε σφοδρά από ακτιβιστές και βουλευτές.

Ωστόσο οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής τελικά έπεισαν και ορισμένους συντηρητικούς βουλευτές και το νομοσχέδιο είχε τη στήριξη και άλλων κομμάτων.

(φωτογραφία αρχείου)

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Τι θα ωφεληθεί ο άνθρωπος αν κερδίσει τον κόσμο όλο&χάσει την ψυχή του;Ιησούς Χριστός,Μάρκος 8:36.Μόνο ο Ιησούς σώζει αιώνια!Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  Η έκτρωση δεν είναι απλά μια ¨ιατρική πράξη¨ αφαίρεσης ενός αντικειμένου που μια γυναίκα έχει μέσα στο σώμα της και μπορεί να το πετάξει αν δεν το θέλει αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας φόνος ενός ανθρώπου που υπάρχει αλλά απλά δεν έχει γεννηθεί ακόμα δηλαδή δεν έχει βγει ακόμα από την κοιλιά της μητέρας του. Ο διάβολος με τα ψέματα του έχει κάνει πολλούς ανθρώπους να μην θεωρούν την έκτρωση σαν κάτι κακό (και μάλιστα πολλές κοινωνίες το έχουν ¨νομιμοποιήσει¨ αλλά η έκτρωση μπροστά στα μάτια του άγιου Θεού είναι ένα τρομερό έγκλημα και όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτό με οποιονδήποτε τρόπο θα κριθούν ανάλογα ή ακόμα και αν με την στάση τους ενθαρρύνουν μια μελλοντική έκτρωση. Όμως ευχαριστούμε τον Ιησού Χριστό που ήρθε στην γη , έγινε άνθρωπος και στο τέλος πέθανε στην θέση του κάθε αμαρτωλού ώστε να μην καταδικαστεί όποιος μετανοεί και πιστεύει στον Ιησού Χριστό αλλά να συγχωρεθεί από τον Ιησού και να ζήσει μια νέα και άγια ζωή με την δύναμη που χορηγεί ο Θεός. Διαβάστε το πολύ ενδιαφέρον βιβλιαράκι για την έκτρωση αλλά είναι μόνο στα αγγλικά
  [...]

  1. avatar hmims

   Ο θεός δεν έχει καμία σχέση με την άμβλωση γιατί απλά δεν υπάρχει. Πόσα παιδιά πριν και εφόσον γεννηθούν πεθαίνουν από την πείνα, τον καρκίνο κ.α.; Και αυτά που λες περί αφαίρεσης της ζωής σε προ εμβρυακό επίπεδο είναι απλά ασυναρτησίες. Η επιστήμη είναι αυτή που έχει σώσει ότι έχει σώσει τον άνθρωπο μέχρι σήμερα και έχει αυξήσει το μέσο όρο ζωής του. Οι μέθοδοι της "πίστης" και του "θεού" δοκιμάστηκαν τον Μεσαίωνα - είδαμε τα αποτελέσματα. Κάποια πράγματα θα πρέπει να απαλειφθούν από την ανθρωπότητα και πάνω απ' όλα η πίστη σε κάποιο θεό. Η επιστήμη παρέχει αποδείξεις και εξέλιξη η θρησκεία όχι. Πίστεψε στον άνθρωπο και στις ικανότητές του, όχι να ακολουθείς τις ίδιες μεθόδους της Ιεράς Εξέτασης...

 2. avatar ακομα μιλαμε

  για τα αυτονοητα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει