Με τη βία επιχείρησαν να σταματήσουν οι αστυνομικοί του Μπανγκλαντές τους χιλιάδες αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, οι οποίοι συμμετέχουν στην πρώτη γενική απεργία των τριών τελευταίων χρόνων.

Κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με την αστυνομία, τουλάχιστον 25 διαδηλωτές τραυματίστηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας Ντάκα και δεκάδες συνελήφθησαν.

Η απεργία, η οποία προκηρύχθηκε από το βασικό κόμμα της αντιπολίτευσης το Εθνικιστικό Κόμμα του Μπανγκλαντές και το σύμμαχό του ισλαμιστικό κόμμα Τζαμάατ-ι-Ισλάμι με στόχο την άσκηση πίεσης προς την κυβέρνηση για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, παρέλυσε τις δημόσιες συγκοινωνίες και τις περισσότερες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, μία κίνηση που σύμφωνα με τους οικονομολόγους θα στοιχίσει περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ στην οικονομία.

«Προειδοποιώ την κυβέρνηση να μην κάνει ότι δεν καταλαβαίνει και να μην συμπεριφερθεί αντιδημοκρατικά προκειμένου να υπονομεύσει την απεργία, στόχος της οποίας είναι να μάθει ο λαός τα λάθη και τις αποτυχίες της», προειδοποίησε την παραμονή της απεργίας η ηγέτιδα του ΒΝΡ Μπέγκουμ Χαλέντα Ζία. «Ο λαός υποστηρίζει σθεναρά τις ενέργειές μας», πρόσθεσε.

Οι κρατικές υπηρεσίες ωστόσο καθώς και οι τράπεζες παρέμειναν ανοιχτές, αν και με μειωμένο προσωπικό. Τα χρηματιστήρια της Ντάκα και του Σιταγκόνγκ λειτούργησαν επίσης, καθώς και τα εμπορευματικά λιμάνια της χώρας.