Το Πακιστάν ζήτησε από τους δημόσιους υπαλλήλους να μην φορούν κάλτσες στην εργασία τους αφού οι αρχές της χώρας αποφάσισαν να κλείσουν τα κλιματιστικά σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης που πλήττει την χώρα.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η απόφαση να μην λειτουργούν τα κλιματιστικά στις υπηρεσίες και στα άλλα κρατικά κτίρια ελήφθη εξαιτίας των πολύωρων μπλακ-άουτ, τα οποία σε ορισμένες περιοχές διαρκούν ακόμα και 20 ώρες.

«Δεν θα γίνεται πλέον χρήση των κλιματιστικών σε δημόσια γραφεία μέχρι να υπάρξει πρόοδος στην κατάσταση στον τομέα της ενέργειας», επισημαίνεται στην οδηγία που δημοσιοποίησε το υπουργικό συμβούλιο.

Με τις θερμοκρασίες στο Πακιστάν να φτάνουν και να ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου, η κατάσταση είναι ανυπόφορη, ειδικά σε περιοχές όπου οι κάτοικοι δεν μπορούν λόγω των διακοπών στην ηλεκτροδότηση να αντλήσουν νερό.

Αυτό που κυρίως υπογραμμίζεται στην κυβερνητική οδηγία είναι πως οι δημόσιοι υπάλληλοι για να αντιμετωπίσουν την αφόρητη ζέστη δεν πρέπει να φορούν τα μοκασίνια και τα σανδάλια τους με κάλτσες.